iulie 29, 2014

MICI BURETI

“Sa invatati pe copiii vostri in ele… cand te vei culca sic and te vei scula.” [Deutronom 11:19]

 

        Cei mai multi bureti, pe care ii utilizam in gospodarie, sunt de origine sintetica, iar multi oameni sunt foarte uimiti cand afla ca buretii originali sunt de fapt animale marine. Dar fie ca sunt sintetici, fie ca s-au dezvoltat, buretii pot absorbi si pastra lichidul prin miile lor de pori deschisi. Exista insa lichide corrosive, care dauneaza acestor bureti si care ii pot distruge complect.

        Copiii sunt ca buretii. Ei absorb modelul de comportament si ideile cu care vin in contact. De aceea trebuie sa fim foarte atenti carei influente ii supunem si ce umple gandurile lor. Ce absorb copiii nostril in casele noastre? Ce literature citesc ei? Daca asculta discutiile noastre, ce fel de cuvinte frumoase sau urate aud ei si ce fel de comportament vad ei la noi? Suntem un exemplu pentru ceea ce inseamna a-L iubi pe Domnul Isus si a fi un ajutor pentru altii? Exista un climat duhovnicesc bun in casa noastra? Facem totul pentru a umple inimile copiilor cu gandurile lui Dumnezeu?

        Cand copiii vor fi mari, vor reflecta ceea ce au invatat si experimentat in anii in care au fost capabil sa invete. De aceea sa fim atenti, ca acesti mici “bureti” sa absoarba in casele noastre numai ceea ce este de folos, bun si spre zidire.