august 01, 2014

IMITATIE

“Avraam a plecat, cum ii spusese Domnul, si a plecat si Lot impreuna cu el..” [Geneza 12:4]

 

        Se pare ca de la inceput Lot a fost calauzit mai mult de Avraam decat de o credinta personala in Dumnezeu. Lot a iesit din “Ur din Caldeea”, dar s-a oprit in campia Sodomei. Chemarea lui Dumnezeu n-a patruns adanc in inima lui, dar ochii i-au ramas inchisi fata de marimea mostenirii lui Dumnezeu.

        Fiecare om trebuie sa stie daca are o legatura vie cu Dumnezeu. Nu poti sa calci pe urmele altuia numai sub motivul  ca Acela paseste pe acolo. Fiecare trebuie sa stie care este chemarea sa, ca, prin harul zilnic  daruit de Dumnezeu, sa mearga inainte pe cale.

        Sa cercetam daca suntem calauziti pe vreo inraurire divina ori de una omeneasca, daca credinta noastra se bizuie pe intelepciunea omului sau pe puterea lui Dumnezeu, daca ceea ce facem, facem pentru ca altii au facut asa sau din indemnul Domnului, daca ne sprijinim numai pe pilda si pe influenta celor care ne inconjoara ori daca suntem fundamentati pe o credinta personala in Domnul Isus. E usor sa vezi daca un om lucreaza la locul lui si potrivit insarcinarii date de Domnul, caci orice pornire de a face ce face altul, orice ravna nesanatoasa, orice prefacatorie este numai o simpla imitatie fara roade.