martie 01, 2013

DUMNEZEU INCA NE IUBESTE SI NE VREA PENTRU EL

“Atunci Împaratul va zice celor de la dreapta Lui: „veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Împaratia, care v-a fost pregatita de la întemeierea lumii. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit; am fost gol, si M-ati îmbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost în temnita, si ati venit pe la Mine.” [Matei 25:34-36]
 
Billy Graham, a povestit o experienta pe care a trait-o fiul sau Franklin, în timp ce vizita o tabara de refugiati din Orientul Mijlociu. În timpul razboiului din Cuveit, multi bastinasi s-au refugiat în desert. Pentru a ajunge în tabara de refugiati, acestia au trebuit sa mearga pe jos mai multe zile, înfruntand furtunile de nisip si caldura pustiei. În mijlocul acelor refugiati care tocmai au ajuns în tabara, Franklin a observat o femeie ce purta în brate un nou nascut, iar langa ea mai avea alti trei copii. Aceasta era epuizata si abia îsi mai putea trage suflarea din cauza dezhidratarii. Cand Franklin a început o conversatie, femeia i-a povestit ca a nascut cu numai trei zile înainte ca ea si familia ei sa fie evacuata. Datorita acestui fapt, situatia ei era atat de tragica, iar noul nascut pe care îl purta în brate, pentru ca nu a avut conditii pentru a-i face baie, era murdar si avea un miros insuportabil. Impresionat de situatia grea a acestei mame, Franklin a ajutat-o cu lucrurile de care avea nevoie. A condus-o apoi la un spital de campanie, unde i sa oferit îngrijire medicala. Desi înca nu putea sa creada ca toate acele cadouri îi apartin, acea mama i-a multumit lui Franklin pentru toate darurile oferite. În timpul conversatiei care a urmat, aceasta i-a marturisit ca în adolescenta l-a cunoscut pe Domnul Isus, dar împrejurarile vietii au departat-o de Dumnezeu. Din cauza problemelor si-a încercarilor prin care a trecut, a ajuns într-o stare de necredinta si împietrire din care nu mai putea iesi. De aceea a renuntat la Dumnezeu. Cand în cele mai grele momente ale vietii ei a primit toate aceste daruri de la cineva pe care nu-l mai întalnise, a înteles ca Dumnezeu înca o mai iubeste si flacara dragostei ei pentru Dumnezeu s-a reaprins în inima ei. Dupa ce Franklin i-a împartasit Evanghelia si s-a rugat pentru ea ca Dumnezeu sa o ierte, acea mama a redescoperit partasia cu Dumnezeu.
Dupa acele momente emotionante, la încheierea discutiei pe care a avot-o cu Franklin, aceasta i-a spus: “s-a meritat sa pierd toate lucrurile pe care le-am strans în Cuveit si sa fiu evacuata în aceasta tabara de refugiati, pentru ca aici L-am redescoperit pe Dumnezeu!”

februarie 28, 2013

AVEM NOI NADEJDEA INVIERII?


“Isus le-a zis: Stricati Templul acesta, si în trei zile îl voi ridica.” [Ioan 2:19]

 

Domnul Isus a spus: ”Distrugeti templul si in trei zile îl voi ridica”. Ca în multe declaratii, pe care le intalnim în relatarile evanghelistului Ioan, nici aceasta marturisire a Domnului Isus, nu a fost înteleasa. Iudeii credeau ca Domnul Isus facea referire la templul din Ierusalim, pe cand El vorbea despre templul trupului Sau. De aceea, surprinsi de socul declaratiei Domnului Isus, i-au raspuns: „Au trebuit patruzeci si sase de ani ca sa se zideasca templul; cum zici Tu ca îl vei rezidi numai în trei zile?”

Dupa moartea si învierea Domnului Isus, ucenicii si-au amintit de acest incident si au înteles declaratia facuta de Domnul într-un nou sens al credintei. Cand a vorbit despre templu, Domnul Isus se referea de fapt la actul mortii si al învierii sale. Cu alte cuvinte El spunea: „Înmormatati acest trup si în trei zile va învia!” “Chiar daca îl veti urca pe Isus pe cruce si îl veti omori, nu-L veti putea tine în mormant!” Dupa învierea Domnului Isus, trupul sau este biserica. Pentru cei credinciosi, templul nu este o cladire construita din materiale fizice prin efort uman, ci comuniunea unor inimi înnoite. Cand credinciosii se aduna împreuna în numele Domnului Isus si îi slujesc în lauda si închinare, acestia sunt o expresie a templului spiritual format din pietre vii.

Daca templul trupului fizic al Domnului Isus n-a putut fi tinut în mormant, nici templul trupului spiritual nu poate sa ramana în moarte. De aceea toti cei credinciosi traiesc avand nadejdea învierii.

februarie 27, 2013

ESTI O SCRISOARE VIE PENTRU CEI DIN JUR?


“Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos, scrisa de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneala, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe niste table de piatra, ci pe niste table care sunt inimi de carne.” [2 Corinteni 3:3]

 

Acum cativa ani de zile în urma, într-un ziar, a fost publicat un articol prin care se facea cunoscut faptul ca o adolescenta, numita Lorraine Wagner, în anul 1943, i-a trimis o scrisoare amuzanta unui actor numit Ronald Reagan. Dupa ce a primit scrisoarea, Ronald Reagan i-a trimis înapoi o scrisoare de multumire si apreciere. Dupa acest început, au urmat multi ani de zile în care Lorraine si Ronald au corespondat continu. Ronald Reagan i-a scris Lorrainei despre cariera lui, familia care si-a întemeiat-o, precum si despre multe alte lucruri despre care vorbea cu prietenii. Lorraine i-a raspuns povestindu-i despre aceleasi lucruri. Corespondeta dintre ei nu s-a întrerupt nici chiar atunci cand Ronald Reagan a fost ales presedintele S.U.A. Aceasta a încetat însa în anul 1995 cand Ronald Reagan, afectat de boala Alzhaimer, n-a mai putut sa scrie. Timp de 52 de ani, Lorraine, o cetateana obisnuita a Statelor Unite, a corespondat cu cel ce a devenit liderul lumii libere. Ei si-au împartasit reciproc toate evenimetele vietii în asa fel încat fiecare avea cunostiinta deplina despre celalat!

Ai pe cineva cu care corespondezi impartasindu-ti viata si experientele pe care le traiesti? Apostolul Pavel a spus ca noi trebuie sa fim epistola lui Hristos, scisa cu Duhul Dumnezeului celui viu, prin care sa fie oglindita viata si lucrarea Domnului Isus.

Pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu, cei din jurul nostru n-ar trebui sa caute alte dovezi, ci viata noastra ar trebui sa fie pentru ei o scrisoare vie, usor de citit.

Esti o astfel de scrisoare, care sa demonstreze practic lucrarea lui Hristos în viata ta?

februarie 26, 2013

TRAIESTE CA SI COPIL A LUI DUMNEZEU


“Dumnezeul Pacii va zdrobi în curand pe Satana sub picioarele voastre.” [Romani16:19]

 

În timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, generalul Jonathan Wainwright, a fost capturat si tinut ca prizioner de razboi de catre japonezi. El a fost tinut ostatic într-un lagar de concentrare unde a fost tratat cu multa cruzime. A suferit de foame, a fost torturat fizic si psihic pana cand si-a pierdut orice nadejde de-a mai ramane în viata. Cand japonezii au fost însa încercuiti de catre armatele Americane, au fugit si au abandonat lagarul de concentrare în grija unor paznici voluntari. Dupa capitularea Japoniei, un colonel din armata Americana a fost trimis special în acel lagar ca sa-l anunte personal pe general ca Japonia a fost înfranta, iar el este liber si poate sa-si preia din nou comanda armatelor pe care le-a condus. Dupa ce i s-a comunicat vestea capitularii, generalul Wainwright s-a reîntors în celula în care a fost întemnitat pentru a-si lua anumite lucruri personale. La întoarcere, a fost întampinat de o patrula de paza care a încercat sa-l împiedice sa paraseasca tabara. În acele momente, entuziasmat de stirea proaspata a capitularii Japoniei, generalul s-a îndreptat spre acea patrula si-a zis: “De acum înainte eu comand aici!” Iata care sunt ordinile mele: si a continuat ordonand cu autoritate ceea ce toti ceilalti trebuiau sa împlineasca. Din acel moment generalul a preluat comanda, fiindca armata Statelor Unite de care apartinea castigase razboiul!

Daca esti înca prizioner al pacatului, trebuie sa stii ca Isus Hristos, a castigat cea mai mare batalie spirituala din istorie. De aceea reintra în drepturile pe care le-ai pierdut si nu-l mai lasa pe vrajmas sa te tina în opresiune. Proclama biruinta în Numele Domnului Isus si stai cu demnitate pe terenul învierii, parasind felul vechi de viata asupra caruia Satan avea drept de stapanire. Traieste ca si copil a lui Dumnezeu în noua Împaratie, cu demnitate si curatie, stiind ca Satan este înfrant si nu mai are nici o putere.

februarie 25, 2013

FUGI DE ISPITE!


“Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” [Iacov 1:12]

 

Am auzit despre un copil care a cerut parintilor, sa-i cumpere o pereche de patine. Parintii care voiau sa-l învete sa pretuiasca valoarea banilor, i-au spus: “daca îti doresti asa de mult sa ai patinele, trebuie sa înveti sa faci economie din banii pe care îi primesti pentru pachet la scoala!” Dupa ce a auzit sfatul parintilor, într-o dupa amiaza, mama a auzit zgomot în camera copilului. Acesta si-a deschis pusculita si-a început sa-si numere economiile. Nu dupa mult timp însa, s-a auzit si claxonul masinii de înghetata care trecea tocmai pe strada unde ei locuiau. Observand toate acestea, mama a urmarit cu atentie tot ceea ce avea sa urmeze. Pentru cateva momente în camera copilului s-a facut liniste, apoi s-a auzit usa si iarasi tacere! Dorind sa vada ceea ce face fiul ei, mama a deschis usa dormitorului. În acele momente, a auzit pe fiul ei rugandu-se: „Doamne Isuse, îmi doresc asa de mult o pereche de patine, de aceea te rog sa nu mai lasi masina de înghetata sa vina pe strada noastra!”

Nu-i asa ca ispitele vietii ne împiedica de atatea ori sa primim binecuvantarile pe care ni le dorim? Cunoscand aceasta relitate, Domnul Isus ne-a învatat sa spunem: “si nu ne duce pe noi în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau!”