februarie 25, 2013

FUGI DE ISPITE!


“Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” [Iacov 1:12]

 

Am auzit despre un copil care a cerut parintilor, sa-i cumpere o pereche de patine. Parintii care voiau sa-l învete sa pretuiasca valoarea banilor, i-au spus: “daca îti doresti asa de mult sa ai patinele, trebuie sa înveti sa faci economie din banii pe care îi primesti pentru pachet la scoala!” Dupa ce a auzit sfatul parintilor, într-o dupa amiaza, mama a auzit zgomot în camera copilului. Acesta si-a deschis pusculita si-a început sa-si numere economiile. Nu dupa mult timp însa, s-a auzit si claxonul masinii de înghetata care trecea tocmai pe strada unde ei locuiau. Observand toate acestea, mama a urmarit cu atentie tot ceea ce avea sa urmeze. Pentru cateva momente în camera copilului s-a facut liniste, apoi s-a auzit usa si iarasi tacere! Dorind sa vada ceea ce face fiul ei, mama a deschis usa dormitorului. În acele momente, a auzit pe fiul ei rugandu-se: „Doamne Isuse, îmi doresc asa de mult o pereche de patine, de aceea te rog sa nu mai lasi masina de înghetata sa vina pe strada noastra!”

Nu-i asa ca ispitele vietii ne împiedica de atatea ori sa primim binecuvantarile pe care ni le dorim? Cunoscand aceasta relitate, Domnul Isus ne-a învatat sa spunem: “si nu ne duce pe noi în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau!”