februarie 28, 2013

AVEM NOI NADEJDEA INVIERII?


“Isus le-a zis: Stricati Templul acesta, si în trei zile îl voi ridica.” [Ioan 2:19]

 

Domnul Isus a spus: ”Distrugeti templul si in trei zile îl voi ridica”. Ca în multe declaratii, pe care le intalnim în relatarile evanghelistului Ioan, nici aceasta marturisire a Domnului Isus, nu a fost înteleasa. Iudeii credeau ca Domnul Isus facea referire la templul din Ierusalim, pe cand El vorbea despre templul trupului Sau. De aceea, surprinsi de socul declaratiei Domnului Isus, i-au raspuns: „Au trebuit patruzeci si sase de ani ca sa se zideasca templul; cum zici Tu ca îl vei rezidi numai în trei zile?”

Dupa moartea si învierea Domnului Isus, ucenicii si-au amintit de acest incident si au înteles declaratia facuta de Domnul într-un nou sens al credintei. Cand a vorbit despre templu, Domnul Isus se referea de fapt la actul mortii si al învierii sale. Cu alte cuvinte El spunea: „Înmormatati acest trup si în trei zile va învia!” “Chiar daca îl veti urca pe Isus pe cruce si îl veti omori, nu-L veti putea tine în mormant!” Dupa învierea Domnului Isus, trupul sau este biserica. Pentru cei credinciosi, templul nu este o cladire construita din materiale fizice prin efort uman, ci comuniunea unor inimi înnoite. Cand credinciosii se aduna împreuna în numele Domnului Isus si îi slujesc în lauda si închinare, acestia sunt o expresie a templului spiritual format din pietre vii.

Daca templul trupului fizic al Domnului Isus n-a putut fi tinut în mormant, nici templul trupului spiritual nu poate sa ramana în moarte. De aceea toti cei credinciosi traiesc avand nadejdea învierii.