iulie 23, 2012

INVATATI SA FACETI BINE!



“Învatati-va sa faceti binele, cautati dreptatea, ocrotiti pe cel asuprit, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva!” [Isaia 1:17]



Într-un desen animat erau prezentate doua veverite care de dimineata pana seara aleargau dupa alune. Pentru ca fiecare dintre ele dorea sa adune cat mai multe alune în defafoarea celeilalte, deseori între ele apareau dispute serioase. Într-una din zile una dintre ele numita Lucy, vine la cealalta numita Charlie Brown si-i spune: „Craciun Fericit! Charlie Brown. Deoarece suntem în acest sezon de sarbatoare, cred ca este vremea sa depasim orice disputa si sa încercam sa traim în pace.”

Charlie Brown a întrebat-o: “De ce sa fim în pace numai în acest timp? De ce n-am trai asa, tot anul?” Lucy o priveste cu suspiciune si apoi exclama: “Nu-ti pare ca ai ajuns la fanatism?” Pentru ca avea o disputa mai veche de rezolvat cu Charlie, a avertzat-o apoi strigand: „Vrei sa scapi profitand de sarbatoare? Nu vei reusi! Am sa te prind Chalie; si cand o sa-mi cazi în maini, o sa-ti turtesc nasul!” Charlie, ce alerga cu toata viteza, s-a întors repede raspunzandu-i: “Asteapta putin! pastreaza tu totul; nu mai putem continua în acest fel. Nu avem nici un drept sa ne certam si sa ne hartuim continu!”

Lumea în care traim, este plina de probleme si conflicte interminabile. Sunt asa de multi oamenii ce-i ranesc pe semenii lor si nu-i înteleg pe ceilalti. Daca noi care suntem “copii ai lui Dumnezeu” nu putem rezolva problemele minore; cum mai asteptam ca în societate sa se rezolve problemele mari?

Esti gata sa lucrezi pentru pace? Într-o lume învrajbita, Dumnezeu are nevoie de multi facatori de pace!