septembrie 22, 2014

ISUS IN GHETSIMANI

“A ajuns intr-un chin ca de moarte, si a inceput sa  Se roage si mai firbinte; si sudoarea Ise facuse ca niste picuri mari de sange, care cadeau pe pamant.” [Luca 22:44]

        In Evanghelia dupa Luca, Duhul lui Dumnezeu ni-L prezinta pe Domnul Isus ca Fiul Omului – Omul adevarat, dar fara pacat! In intreaga Evanghelie Il gasim mereu in rugaciune. Cat de mult iese in evidenta dependenta Sa de Dumnezeu.

        Si in gradina Ghetsimani Il vedem ingenunchind inaintea lui Dumnezeu si vorbind cu Tatal Sau: “Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi, faca-se nu voia Mea, ci a Ta.” Aceasta a fost ceva deosebit de greu pentru El. Atunci a vazut inaintea Sa paharul ingrozitor pe care trebuia sa-L bea la cruce.

        Ce lupta in sufletul Sau! Necazul care devenea tot mai mare L-a determinat sa Se roage tot mai arzator. Puterea raului si a durerii se vad aici deslusit. Ele au actionat si asupra corpului.

        El a simtit toata adancimea apei care urma sa o treaca la cruce. Apoi S-a ridicat de la rugaciune, pentru a merge la crucea de la Golgota – pentru tine si pentru mine. Ce Mantuitor vrednic de adorare!