ianuarie 09, 2012

MERITA SA NE DORIM BOGATIE ?

“Da, bun este Dumnezeu cu Israel ,cu cei cu inima curata.Totusi era sa mi se indoie piciorul si putin a lipsit sa-mi alunece pasii,Caci ma uitam cu jind la cei trufasi,cand vedeam fericirea celor rai.” [Psalmul 73.1-3]Acest psalm este scris de Asaf,unul din cei trei oameni credinciosi randuiti de imparatul David ,cu slujba de inchinare in Templu. Si m-am gandit ca daca Asaf a fost ispitit de bogatie pana acolo ca era sa cada,oare nu suntem si noi in acelasi pericol? Psalmul incepe cu aceste cuvinte pe care orice om care Il cunoaste pe Domnul Dumnezeu,le experimenteaza zi de zi –bunatatea Lui !

De la versetul 2 si mai departe, intelegem pericolul care pandeste pe credinciosul care se uita la bogatiile acestei lumi,care isi muta privirea de la Dumnezeu. Bogatiile materiale vin de la Domnul,stim bine acest lucru,dar ele sunt un teren lunecos. Domnul Isus ne ajuta sa intelegem in Evanghelia dupa Matei de ce bogatiile pot face pe un om sa piarda viata vesnica. Descrierea pe care Asaf o face celor bogati in acest psalm este hidoasa, nu cred ca ne-o dorim pentru noi;ochi bulbucati de grasime, mandrie, nepasare fata de Dumnezeu,etc. Dar toate acestea insa vin la pachet cu bogatiile acestei lumi,cand in inima omului, iau locul lui Dumnezeu. ”Caci ma uitam cu jind...” sau ,vezi porunca a zecea ! Daca este ultima dintre porunci nu inseamna ca este mai putin importanta. Pentru ca incalcarea ei duce la prapad – versetul 18: ”intra-devar Tu ii pui in locuri alunecoase si-i arunci in prapad”.

Si pentru ca nu este mult de cand am intrat in noul an,am putea sa ne gandim ce ne dorim? Daca vom primi si bogatie pe langa celelate binecuvantari, stim ca Dumnezeu ne-a gasit vrednici sa putem administra acestea ,dar sa fim atenti unde ramane inima noastra. Sa nu privim cu jind spre cei rai care nu inceteaza sa-si mareasca avutiile cu orice pret, crezand ca aceasta este fericirea. Daca vom avea parte de mai multa suferinta ca in anul care a trecut,sa-I multumim lui Dumnezeu pentru ca cel putin nu suntem pe terenul lunecos al bogatiei. Stim bine ca aurul straluceste mai tare si are valoare dupa ce a trecut prin foc. Domnul Dumnezeu nostru este credincios promisiunilor Sale. Una din aceasta este ca Domnul Isus ramane cu noi si in necaz si in bucurii. Fericirea noastra este cu mult mai mare decat a celui mai bogat om care nu-l are pe Domnul vietii.Ce ne dorim in noul an ?Cornel