octombrie 03, 2010

POTOLIREA FURTUNII (2)

“In aceeasi zi, seara, Isus le-a zis: "Sa trecem in partea cealalta.
Dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat in corabia in care se afla, si asa cum era. Impreuna cu El mai erau si alte corabii.
S-a starnit o mare furtuna de vant, care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia.
Si El dormea la carma pe capatai. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis: "Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?" [Marcu 4:35]

O data ce ai trecut de partea cealalta cu Hristos, urmeaza sa-L iei cu tine in barca vietii tale. Invita-L pe Isus in barca ta, fa o plimbare cu El, vezi cum te simti? Ai siguranta sau totusi te temi?
Si chiar daca vin valuri, fie mari, fie mici, si chiar daca ele dau sa umple barca ta, nu te speria, ramai linistit, asa cum era Domnul Isus cu ucenicii. Ai impresia ca Hristos nu stie de aceste valuri suparatoare, de furtuna care misca barca? Nu stie prin ce treci? Si ucenicii s-au temut zicand: “Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?" Oare, chiar asa a fost? nu-I pasa Domnului de ei, de durerea lor, de nereusita lor, de teama si truda lor zilnica?
Drept dovada ca Ii pasa, a poruncit vantului si marii sa taca. Si noi putem porunci problemelor noastre sa se opreasca, putem porunci ingrijorarii sa plece din inima si mintea noastra, putem poruncii multe. Avem aceasta autoritate in Numele lui Isus, deoarece noi am mostenit-o odata cu legamantul facut cu El.
Probabil veti spune ca problemele se tot repeta, ca le intampinam tot timpul, nu scapam de ele, dar nici nu a spus Isus ca vom fi scutiti de incercari pe acest pamant, din contra, ar trebui sa multumim Domnului pentru ca El doreste sa practicam biruinta Lui care noi am obtinut-o la Golgota, luptand mereu si mereu…doar asa vom stii ce inseamna lupta si cat de eficienti suntem. Niciun om de-a lui Dumnezeu din vechiul testament, nu a fost scutit de razboi spiritual.
De multe ori, ni se pare ca Dumnezeu “doarme’’, ca nu da niciun raspuns rugaciunilor noastre, ca nu intervine, dar Domnul spune: “Putin credinciosilor, de ce va este teama?” Prin faptul ca nu avem credinta, noi Il detronam pe Dumnezeu, il coboram cu un nivel, in loc sa-L Inaltam, sa-L laudam pentru ceea ce este si ce face, noi Ii anihilam puterea.
Ce a facut Domnul Isus in barca ucenicilor? “S-a sculat si a certat.” Aceasta trebuie sa facem si noi, sa ne ridicam cu credinta in Dumnezeu, indiferent de starea jalnica pe care o avem, indiferent ca diavolul doreste sa ramanem in postura aceea de “handicapati spirituali”, noi trebuie sa ne ridicam si sa poruncim, fara frica, ci cu indrazneala in Numele lui Isus Hristos, care l-a invins pe satan o data pentru totdeauna, ci din contra, diavolul sa aiba teama si sa spuna: “Cine este acesta sau aceasta de il asculta chiar si problema cutare, ingrijorarea, durerea, intristarea, depresia. Cine este acesta care declara cale libera spre cutare sau cutare lucru???”
Asa trebuie sa ne vada satan, niste invingatori si netematori. Porunciti ca acest drum al vietii voastre sa fie mereu si mereu liber ca sa puteti inainta!
Dumnezeu sa ne ajute. Amin.





Felicia P.-Timisoara