octombrie 02, 2010

POTOLIREA FURTUNII (1)

“In aceeasi zi, seara, Isus le-a zis: "Sa trecem in partea cealalta.
Dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat in corabia in care se afla, si asa cum era. Impreuna cu El mai erau si alte corabii.
S-a starnit o mare furtuna de vant, care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia.
Si El dormea la carma pe capatai. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis: "Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?"
El S-a sculat, a certat vantul, si a zis marii: "Taci! Fara gura!" Vantul a stat,si s-a făcut o linste mare.
Apoi le-a zis: "Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?"
I-a apucat o mare frica, si ziceau unii catre altii: "Cine este acesta de Il asculta chiar si vantul si marea?" [Marcu 4:35-41]

Simti cum furtuna si ingrijorarea bate peste tine si viata ta? Simti ca totul se naruie in jurul tau si nu stii ce sa faci, incotro sa o iei? Simti dezamagire si multe alte lucruri triste?
Domnul Isus iti spune: “Sa trecem de partea cealalta!” Nu-ti spune:”Sa treci”, nici “du-te singur”, ci “Sa trecem”, adica El te insoteste, merge cu tine. Dumnezeu doreste sa te debarasezi de toate aceste dureri, nereusite, sa privesti spre ele de pe celalalt mal, acolo unde Domnul Isus promite ca este cu tine. Doreste sa priviti impreuna asupra lor si nu oricand sa faci lucrul acesta, ci “in aceeasi zi”, ASTAZI. Ascultarea este o calitate foarte importanta pe care trebuie sa o avem cu totii, este de mare valoare in ochii lui Dumnezeu.
Daca nu ne dezlegam de toate aceste dureri, lucruri grele, atunci nu avem cum sa trecem alaturi de Domnul.
Matei 18:18: “…orice veti lega pe pamant, va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant, va fi dezlegat in cer.”
Deci, trebuie sa ne dezlegam de aceste lucruri, sa le dam drumul, sa nu le mai taram dupa noi, pentru ca ele ne ingreuneaza inaintarea. Imagineaza-ti ca ai legat de mana, picior, brau sau cap cate o funie cu cate o greutate, cat de usor ai putea inainta? sau niste conserve goale, care tarandu-le dupa tine, scot un zgomot enervant, suparator…. Zgomotul conservelor deja te-ar zapaci de cap. In mintea ta ar fi un haos total. Cat ai rezista? Dar daca nu le-ai avea, ai fi usor, ca un fulg.
Putem fi asa, dandu-le TOATE lui Dumnezeu pentru a putea ramane liberi si totodata luptatori impreuna cu Hristos.



Felicia P.-Timisoara