septembrie 27, 2010

DUMNEZEU TE FOLOSESTE LA ORICE VARSTA

„Peste 40 de ani, i s-a aratat un inger in pustia muntelui Sinai, in para focului unui rug.“ [Fapte 7:30]


Moise era un mosneag de 80 de ani cand I s-a aratat ingerului Domnului si i-a cerut sa scoata poporul din Egipt. Nici nu ma mir ca s-a opus chemarii. Era batran, balbait, tremura deja, trupul nu ii mai era la fel de puternic ca la 40 de ani. Si totusi Dumnezeu alege batranul acesta si pe fratele lui mai mare(!) si-i trimite in fruntea unui popor de sclavi pentru a-l elibera. Si-l tine in fruntea poporului 40 de ani!
Dumnezeu ne foloseste, indiferent ce cred sau spun ceilalti oameni despre varsta noastra sau despre batranete in general. Dumnezeu a ales doi batrani pentru a pune bazele poporului evreu, alti doi batrani pentru a-l aduce pe Ioan Botezatorul, alti batrani pentru a vesti in templu ca a venit “mantuirea Ta”, pe apostolul Ioan ca sa scrie epistolele si Apocalipsa… Pavel era deja batran cand a scris ultimele epistole. Si cati alti batrani mai apar in Scripturi si in istoria bisericii…
Nu toti vom ajunge batrani vigurosi precum Caleb, dar toti putem fi folositi de Dumnezeu in fiecare an al vietii noastre… Sa ne punem la dispozitia Lui cu punctele noastre tari, dar si cu slabiciunile noastre. El se poate folosi si de ele. Si sa-i onoram pe batranii lasati de Dumnezeu langa noi. Lucreaza si prin ei.



Daniela