iunie 29, 2012

MOTIVE CARE OPRESC INTRAREA OMULUI IN IMPARATIA CERULUI (2)



“Nu orisicine –Mi zice: ”Doamne, Doamne!”va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.” [Matei 7:21]



2. A face voia Tatalui Ceresc

Ca sa facem voia lui Dumnezeu, trebuie ca mai intai sa o cunoastem. Nu putem spune ca respectam o lege, daca nu stim ce cere acea lege. Asa deci, trebuie ca mai inainte sa-L cunoastem pe Dumnezeu, ca mai apoi sa putem spune ca implinim voia Lui.

Osea in capitolul 8 versetul 1-2 si in continuare explica foarte bine aceasta situatie: “Atunci vor striga catre Mine: ”Dumnezeule, noi Te cunoastem, noi Israel!” Dar Dumnezeu le raspunde ca au calcat poruncile Lui, au nesocotit Legea Lui, si de aceea nimicirea va veni peste ei, va veni chiar peste Casa Domnului! Versetul 22 din Matei, lamureste si pentru noi neevreii ce inseamna acest lucru. Daca nu stam in ascultare de Domnul, slujirea nostra oricat de pompoasa ar fi, nu poate sa ne mantuiasca.

“N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau?... Raspunsul Domnului Isus este atat de categorit: ”Niciodata nu v-am cunoscut!” Intorcandu-ne la versetul 21, constatam ca Domnul Isus se identifica cu Dumnezeu. Cuvintele “Doamne,Doamne” ne atrag atentia asupra acestui adevar. Domnul Isus este Judecatorul celor care i se adreseaza, iar judecata este a Tatalui. Deci putem spune fara sa gresim ca a face voia lui Dumnezeu, inseamna sa ascultam de cuvintele Domnului Isus. Dar care sunt cuvintele Domnului Isus? Pentru aceasta trebuie sa facem o incursiune in capitolul 5,6 si 7, unde gasim o bogata invatatura despre cum trebuie sa fie un credincios. Citim ca noi trebuie sa fim sare si lumina, citim despre cum sa ne relationam unii fata de altii, despre poftele care duc la pacat, despre felul nostru de vorbire, despre cum trebuie sa suferim nedreptatea, cum sa ne rugam si cate altele care duc in final la intelegera ca aceasta insemana a face voia Tatalui Ceresc.

Domnul Isus adreseaza lui Filip o intrebare, care este valabila si pentru ucenici, dar si pentru noi: ”Filipe de atata vreme sunt cu voi, si nu M-ati cunoscut?” Implinim noi cuvintele Lui? Daca spunem ca Il cunostem, facem voia Lui?

Anonim