februarie 25, 2014

SA NE ADUCEM AMINTE

“El nu va striga, nu-si va ridica glasul si nu-l va face sa se auda pe ulite.” [Isaia 42:2]

Aceste cuvinte profetice arata caracterul acelui Om bland si smerit cu inima care a venit in lumea noastra impotrivitoare, in lumea noastra murdara de pacate. Domnul si Mantuitorul nostru a lucrat in puterea Duhului pentru a implini lucrarea Sa de iubire intr-o desavarsita supunere fata de voia Tatalui si a lucrat contrar obiceiului omului care face mult zgomot pentru un lucru mic.

Toate lucrurile Domnului istorisite in Evanghelii sunt impliniri ale promisiunilor si profetiilor din Vechiul Testament. Toate faptele care s-au petrecut in viata Mantuitorului sunt dovezi vadite ale implinirii Scripturii. Dorinta Domnului a fost tot timpul sa implineasca Scriptura.

Harul si adevarul trebuiau sa ajunga bucuria tuturor nenorocitilor, a tuturor celor cu inima intristata din toate veacurile si de pe toate meleagurile lumii si sa ajunga si partea noastra a credinciosilor din acest veac. Pentru aceasta insa, Mantuitorul a trebuit sa sufere o mare impotrivire fata de Sine, a trebuit sa treaca prin moarte si inviere, sa Se inalte mai sus de ceruri si de acolo, pe temeiul jertfei Sale, sadea darurile Lui alor Sai.

Sa ne aducem aminte si astazi de Cel ce a suferit asa de mult din partea pacatosilor.