februarie 21, 2014

PREA SIMPLU

“… daca prorocul ti-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi facut? Cu atat mai mult trebuie sa faci ce ti s-a spus…”

Auzim cateodata spunandu-se: “Voi credinciosii sustineti ca este suficient sa crezi in Isus Christos pentru a fi mantuit. Nu este prea simplu?”

Sa retinem ca nu credinciosii, ci Dumnezeu Insusi spune in Biblie: “Cine crede in Fiul, are viata vesnica…” (Ioan 3:36). Este, intr-adevar, o lucrare simpla. Si tocmai fiindca este simpla, nimeni nu se poate indreptati sa nu-L accepte pe Mantuitorul in viata lui.

Inca ceva: credinta in Mantuitorul nu este credinta in faptul istoric al existentei Lui. Adevarata credinta inseamna acceptarea a ceea ce spune Biblia, si anume ca Mantuitorul a venit pe pamant, a murit pentru pacatele celor ce cred in El, a inviat si acum este in glorie la Dumnezeu. A crede inseamna a aceepta lucrarea de la cruce a Mantuitorului pentru mine, dupa ce mai intai am recunoscut ca sunt un pacatos pierdut. Credinta si increderea sunt strans legate. Cine crede in Mantuitorul se si increde in El si Ii preda conducerea vietii. Adevaratul crestin este o persoana care nu-si face voia proprie, ci slujeste Mantuitorului.

Se poate spune si despre noi ca suntem cu adevarat crestini?