februarie 18, 2014

BANII NU DAU VIATA

“Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri.” [1 Timotei 6:10]

Un bancher spaniol avea doua case de bani. La una dintre acestea umbla numai cand avea nevoie de sume mari. Pentru aceasta casa de bani avea doua chei. De mai multe zile ii lipsea una din chei si nu o gasea deloc. Intr-una din zile avea nevoie de o suma mai mare de bani. Spre marea lui mirare, casierul a gasit cheia in usa casei de bani. A chemat imediat pe bancher si, cand a deschis usa, au gasit inauntru un om mort, care era in serviciul bancii.

Ce se intamplase? Omul acela furase cheia ca sa poata lua din bani. Dupa ce a deschis usa casei de bani, care era mare, a intrat inauntru, iar usa s-a inchis singura dupa el. Astfel, omul acela a murit de foame in mijlocul bogatiilor pe care a vrut sa le fure. Ele nu i-au dat viata, ci i-au luat-o.

Iubirea de bani este una din marile surse ale raului. Iubirea de bani duce la invidie, certuri, furturi, necinste, necumpatare, parasirea lui Dumnezeu, egoism, frauda, delapidare, ratacire de la credinta etc. Sa ne gandim la durerile care insotesc lacomia dupa avutii. Exemplu de astazi poate vorbi mult constiientelor noastre. Sa ne lasam atentionati si sa ne indreptam spre adevaratele bogatii ale credintei!