februarie 19, 2014

CERETI SI VI SE VA DA

“… Tatal vostru, care este in ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” [Matei 7:11]

Noi avem un Dumnezeu bun, de la care putem astepta numai lucruri bune. El nu va da niciodata o piatra unuia dintre copiii Sai, care cere o paine. Daca totusi ne=am inselat in gandurile noastre si am cerut ceva de la Dumnezeu, care ar fi comparabil cu o piatra, ne va da El atunci “aceasta piatra”? nu, ci El ne va da mai degraba painea, pe care n-am cerut-o, dar care este buna pentru noi.

Inima si mana lui Dumnezeu sunt larg deschise fata de noi. Dar sa nu uitam: daca cerem ceva de la El, nu ne va putea da altceva decat ceea ce corespunde naturii Sale.

In Iacov 4:2-3 sunt numite doua motive pentru care nu primim ceea ce vrem: “Nu aveti, pentru ca nu cereti. Sau cereti si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre.” Prima cauza este foarte simpla: nu cerem. Dumnezeu doreste sa-I prezentam in rugaciune problemele si nevoile noastre. A doua cauza este: cerem rau, adica cerem lucruri rele, care ne-ar dauna. Probabil, noi vedem altfel lucrurile decat Dumnezeu si Tatal nostru, dar El doreste sa ne dea numai lucruri bune.

De aceea sa cerem de la Dumnezeu ce este bun, adica ceea ce este spre binele sufletelor noastre, spre folosul spiritual al familiilor noastre si spre zidirea tuturor fratilor nostri. Atunci vom experimenta adevarul promisiunii Domnului: “Oricine cere, primeste!”