februarie 26, 2011

JERTFA PLACUTA LUI DUMNEZEU(2)

“Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă... Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.” [Isaia 53:10]

Ai vreo persoana draga pentru care ai vrea sa-ti dai viata ca jertfa inaintea Domnului? Pentru care ai vrea sa mijlocesti in fata tronului divin?
Prin jertfa ta, curata, Domnul va lua aminte la ceea ce ceri. Prin aceasta dovedim inaintea lui Dumnezeu, ca ne abandonam in mana Lui si ne incredem cu totul in El, in planul Lui, asa cum s-a increzut Isus Hristos.
Nu ma intelegeti gresit, noi nu putem lua pacatele altora pe umerii nostri, NU, ci doar Domnul Isus poate. Noi doar ii “caram in spate” pana la Domnul Isus, pana la intalnirea personala cu El. Aceasta inseamna sa lucram ca si madulare impreuna cu Hristos, pentru cresterea Imparatiei Lui.
Romani 12:1: “Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.”
Din nou Dumnezeu ne indeamna sa ne aducem trupurile noastre ca o jertfa VIE, aceasta nu este valabil doar pentru noi, haideti sa nu fim egoisti, nici Domnul Isus nu a fost.
Nu-ti fie teama de suferinta, dupa ea vine bucuria. Dar nu poti aprecia cu adevarat bucuria, daca nu treci prin greutati, prin probleme.
Nu-ti da Domnul mai mult decat poti duce. Priviti la Domnul Isus cat a putut duce…credeti ca noi nu putem prin El? Credeti ca noi nu avem aceasta putere? Puterea Lui este deja in noi, trebuie doar activata. Multe lucruri bune sunt deja in noi, mostenite de la El prin reinnoirea legamantului cu El, dar toate trebuiesc activate. N-ai cum sa-ti dai seama daca poti face un anumit lucru, daca nu-l activezi, sa iubesti daca nu activezi iubirea, sa te rogi daca nu activezi dorinta rugaciunii, sa daruiesti daca nu activezi aceasta si lista ar putea continua.
Daca doriti sa vedeti propasire in viata voastra, in familia voastra, atunci va indemn sa aducem impreuna trupurile noastre ca o jertfa VIE, atat pentru noi cat si pentru cei nemantuiti din casele noastre, familiile noastre, etc. Daca vom face asa, atunci Domnul ne promite: “va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.”
Simti cum lucrurile din viata ta se misca atat de greu? Te-ai saturat de acest ritm, de faptul ca nu se vede mai nimic transformare, schimbare in viata ta sau a altora pentru care te rogi de mult timp? Daca da, atunci din nou va atrag atentia caci si noi suntem asemenea lui Isus Hristos.Ne putem jertfi pentru altii si putem emana de asemenea un miros la fel de placut ca a Domnului Isus.
Crede din toata inima si vei intra in aceasta promisiune. Amin!



Felicia P.-Timisoara