aprilie 30, 2012

SECRETUL REUSITEI – DISCIPLINA SI ANTRENAMENTUL


“Si noi dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte.” [Evrei 12:1]



Fostul antrenor al echipei de fotbal al statului Michigan, Dufly Daugherty, a povestit o întamplare despre o lovitura de pedeapsa executata de unul dintre jucatorii acestei echipe, numit Dave Kaiser. Acesta urma sa execute lovitura de pedeapsa, si trebuia neaparat sa marcheze, pentru ca echipa sa sa castige meciul. Jocul a avut loc în Los Angeles, si cu golul marcat de acest jucator echipa sa a castigat cu 17-14 împotriva echipei UCLA.

Cand Dave Kaiser, dupa marcarea golului, a venit la banca de rezerve a echipei sale sa primeasca felicitarile colegilor, antrenorul l-a chemat si i-a zis: „Dave; am observat ca dupa ce ai lovit mingea n-ai mai urmarit balonul! Cum se poate asa ceva?

Kaiser a raspuns: “Aveti dreptate!” n-am urmarit mingea. Eu am asteptat reactia arbitrului si-a întregului stadion. Mi-am uitat lentilele de contact la hotel; si nu vedeam nici unde sunt stalpii portii!

Antrenorul a fost socat si la început a devenit furios, pentru ca Kaiser nu i-a spus de lentilele de contact. Dupa ce s-a gandit putin si-a schimbat total atitudinea. De ce sa nu bata lovitura Kaiser si fara lentilele de contact? Acesta a fost un jucator disciplinat la antrenamente si a exersat multe ore. El stia bine unghiurile si distantele fata de poarta, chiar daca n-o putea vedea.

Întregul proces al executarii loviturii a fost programat în trupul si-n mintea lui, printr-un antrenament si-o disciplina zilnica. În acel moment cand mingea a trecut printre barele portii, disciplina a învins!

Disciplina învinge todeauna! Daca te urci într-un taxi în New York , si-i ceri soferului: “cum sa ajung pe stadionul Yankee? Sa nu te surprinda sa auzi:”exerseaza, exerseaza, exerseaza!”

Secretul reusitei este disciplina si practica (antrenamentul). Aceasta este adevarat în orice domeniu: la scoala, la servici si se aplica si în slujirea spirituala si partasia cu Domnul.

Anonim