august 30, 2010

DOMNUL ESTE CU TINE


“Domnul Dumnezeul tău este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui si nu va mai putea de bucurie pentru tine.” [Tefania 3:17]


Versetul acesta vine dupa doua capitole de amenintari pe care Dumnezeu le-a si dus la indeplinire. Versetul nu e pentru tot poporul Israel, ci doar pentru o parte: „un popor smerit si mic, care se va increde in Numele Domnului“ (Tefania 3:12). Asta imi spune ca nu e nevoie de formule magice, de ritualuri speciale, de invocari facute cu un anumit ton pentru ca Dumnezeu sa fie alaturi de mine, de tine. Trebuie doar sa imi vad lungul nasului si vad cine e Seful, si sa ma incred in Dumnezeu.
Uneori e greu sa ne incredem in Dumnezeu, pentru ca inima ni s-a racit fata de El, desi ne-am umplut capul cu versete si principiile Lui. Si nu e rau sa memoram scripturile si sa-I invatam principiile, sa ne cultivam obicieuri bune. Dar cand iti lasi din nou inima incalzita de Dumnezeu, lasi Cuvântul sa coboare din minte in inima, incepi să te increzi din nou in El, simplu ca un copil. Iar El, viteazul din mijlocul tau, nu mai are stare si incepe sa lucreze cum numai El poate si stie, incepe sa faca ce stie cel mai bine: minuni, incepe sa se bucure din nou de tine.
Imi doresc si iti doresc o inima incalzita de dragostea lui Dumnezeu, o inima smerita care sa se increada in El, astfel incat El sa se poata bucura de mine/tine.


 
Daniela