septembrie 04, 2010

FII EROU DE MODĂ VECHE!

Dumnezeu este acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea. Faceti toate lucrurile fara cartiri si fara sovaieli.“ Filipeni 2:13 – 14

Eroul modern, indiferent ca e in literatura, dramaturgie sau film, e torturat de indoieli. Cred ca din cauza asta nu mai avem cavaleri neinfricati, iar cand apare un om hotarat suntem surprinsi.
Dumnezeu nu este interesat de cat de moderni suntem in ochii celorlalti, de cat de „in ton cu moda” suntem, indiferent ca e vorba de tinuta sau de atitudinea spirituala. Uneori ne recomanda sa fim chiar de moda veche. Nu e la moda sa fii hotarat, nu e la moda sa nu critici pe toata lumea (cu exceptia ta. Stirile din media te-au dresat pe optiunea CRITICA), nu e la moda sa nu eziti. Exact asta iti cere Dumnezeu. El lucreaza in tine, El iti da vointa si te ajuta sa faci. Tu nu trebuie sa murmuri, chiar daca guvernul e cum e, chiar daca e canicula sau potop, chiar daca totul s-a scumpit, chiar daca sponsorii nu mai pot da ca inainte, chiar daca… Si pe langa ca nu trebuie sa murmuri, trebuie sa mergi hotarat inainte fara sovaiere, fara ezitare. Ti se va spune ca esti incapatanat, ca e riscant ce faci, ca nu merita, ca... Daca Dumnezeu ti-a dat vointa si infaptuirea, ignora ce iti spune diavolul prin ceilalti. A vorbit si prin Petru. Du-te inainte fara murmur si fara ezitare. Fii erou de moda veche pentru Dumnezeu!

Daniela