iulie 27, 2010

OMUL LUI DUMNEZEU

“Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde, si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor” [1 Corinteni 10:11]

Cand citesc despre faptele de seama ale oamenilor lui Dumnezeu in Vechiul Testament, imi arde inima in mine. Cauza numelui lui Dumnezeu apasa asa de mult pe inima acestor slujitori, si asa lucrari puternice faceau, ca mintea majoritatii crestinilor de astazi ramane uluita.
Acesti sfinti din vechime erau precum stanca in refuzul lor de a inainta fara cuvant de la Domnul. Si plangeau, si jeleau zile intregi datorita conditiei decazute din casa Lui...
Ezra a fost un om al lui Dumnezeu care a trezit întreg poporul sau. Scriptura spune ca Ezra era un om care avea mâna lui Dumnezeu asupra lui. Ezra a marturisit, "am fost întarit de mâna Domnului, Dumnezeului meu, care era asupra mea" (Ezra 7:28). Cu alte cuvinte, Dumnezeu a Si-a întins mâna, l-a cuprins pe Ezra si l-a transformat într-un om diferit.
De ce ar fi facut Dumnezeu acest lucru cu Ezra? Doar în Israel erau sute de scribi la vremea aceea. Toti aveau aceeasi chemare pentru a studia si explica oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu. Ce l-a facut pe Ezra deosebit de ceilalti? Ce l-a determinat pe Domnul sa-Si puna mâna Sa tocmai pe acest barbat, si sa-i dea sub stapânire peste 50.000 de oameni pentru a reconstrui orasul decazut al Ierusalimului?
Scriptura da raspunsul: “Caci Ezra îsi pusese inima sa adâncească si să împlinească Legea Domnului, si să învete pe oameni în mijlocul lui Israel legile si poruncile” (Ezra 7:10). E simplu: Ezra a luat o decizie constienta. El a hotarât mai presus de orice sa se adâncească in Cuvantul lui Dumnezeu si sa-i dea ascultare. Si nu s-a abatut de la acea decizie. El si-a spus: "am de gând sa studiez Cuvântul. Si am de gând sa actionez in totalitate conform cu ce citesc, conform Cuvântului."
Cu mult inainte ca Dumnezeu sa-Si fi întins mâna Sa peste Ezra, acest barbat a fost sârguincios în cercetarea Scripturii. El s-a lasat pe el însusi sa fie examinat de ea, spalat de ea, si purificat, curatit de toata murdaria trupului si sufletului. Ezra a tânjit dupa Scriptura si s-a bucurat in ea. El a permis Scripturii sa pregateasca inima sa pentru orice lucrare pe care Dumnezeu avea sa o aleaga pentru el. Iata de ce Domnul a întins mâna Sa peste Ezra si l-a uns.

Anonim