iunie 22, 2010

FERICIREA

"Acum Israele, ce alta cere de la tine Domnul Dumnezeul tau, decat sa te temi de Domnul, Dumnezeul tau, sa umbli in toate caile Lui, sa iubesti si sa slujesti Domnului, Dumnezeului tau din toata inima ta si din tot sufletul tau. Sa pazesti poruncile Domnului si legile Lui pe care ti le dau astazi ca sa fi fericit." Deuteronom 10:12-13
De multe ori ne trezim alergand frenetic dupa fericire. Credem ca atunci cand vom avea o masina mai buna, o casa mai mare, o familie mai unita (si lista poate continua) vom fi ferciti. Iar uneori obtinem lucrul respectiv si ne dam seama ca tot nu sunem ferciti cum ne asteptam. De asemenea ne dam toate silintele pentru a-i face pe cei din jur fericiti. Credem ca in momentul in are vom implini asteptarile lor, vor fi fericiti; si ne dam seama ca nu este asa.
In acest verset avem reteta fericirii:
· sa te temi de Domnul
· sa umbli in toate caile Lui
· sa-L iubesi
· sa slujesti Domnului din toata inima si din tot sufletul
Numai la pieptul Lui Dumnezeu si sub aripile Lui putem fi fericiti. Iar pentru a putea sta langa Domnul trebuie sa stam departe de rau.
Nu mai alerga dupa fercire! Nu mai incerca cu disperare sa-i faci pe ceilalti ferciiti! Numai in Dumnezeu se gaseste adevarat fercire. Fa din inima ta si din familia ta un altar pe care sa aduci o jertfa necurmata Domnului. Aceasta nu-ti garanteaza o fericire ca si a lumii, ci una care intrece imaginatia noastra. O fericire chiar si in necazuri, in suferinte si in boala. O fercire ca esti acolo unde Dumnezeu te vrea. Esti in Mana Sa.
L'Or