iunie 24, 2010

CE MOTIV AI SA NU FI BUCUROS? (1)

1 Tesaloniceni 5:16" Bucuraţi-vă întotdeauna".

Chiar crezi ca s-ar putea bucura un om intotdeauna? IMPOSIBIL - din punct de vedere omenesc - pentru ca... exista anumite piedici in viata noastra care ne pot fura extrem de usor bucuria noastra, fara sa ne dam seama si anume (cateva):
1.PACATUL din viata ta - cel pe care nu-l stie nimeni decat tu si Dumnezeu. Chiar David, mahnit, dupa ce pacatuieste spune “Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale” in Psalmul 51:12. Pacatul creeaza un zid de despartire intre om si Dumnezeu, rupe partasia.
2.INCREDEREA plasata GRESIT in lucruri pamantesti (cariera, bani, oameni etc. orice altceva decat in Dumnezeu) lucruri care iti ofera o bucurie "cat un abur". De asemenea chiar si noi crestinii ne asemanam cu ucenicii si ne bucuram foarte tare de succesele noastre chiar spirituale.
3.PEDEAPSA si MUSTRAREA Tatalui nostru ceresc. Mustrarea are un efect neplacut, rusinos sau chiar jignitor la adresa noastra daca nu o privim si primim cum trebuie.
4.INCERCARILE vietii acesteia. Domnul Isus ne-a promis ca o sa avem necazuri, (Ioan 16:33 "..În lume veţi avea necazuri..") viata de crestin nu-i una usoara si in puf! Ci din contra, e chiar mai mult decat o provocare (cerul e un loc pregatit pentru oameni pregatiti!) DAR este POSIBIL sa trecem peste aceste piedici prin cativa pasi practici oferiti tot de Domnul Isus in Cuvantul Sau.

Bucuria - privilegiu si porunca pentru un crestin! Roada Duhului Sfant


Anonim