iunie 25, 2010

CE MOTIV AI SA NU FI BUCUROS? (2)

1 Tesaloniceni 5:16" Bucuraţi-vă întotdeauna".

Este POSIBIL sa trecem peste aceste piedici prin cativa pasi practici oferiti tot de Domnul Isus in Cuvantul Sau:
1.POCAIESTE-TE URGENT de pacatul comis, fugi la Dumnezeu sa-ti marturisesti pacatul inainte sa fuga Satan sa te parasca Lui si crede din toata inima 1Ioan 1:9 "Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire." si nu-l lasa pe Satan sa te insele, necrezand promisiunea Lui, si noi sa ne tot cerem iertare pentru acelasi pacat crezand ca nu am primit iertarea.2.INCREDE-TE IN CEVA VESNIC, NU VREMELNIC. Isus le-a spus ucenicilor sa nu se bucure pt ca au puteri sa scoata draci si sa faca minuni (chiar si in Numele Lui) ci pentru ca numele lor este scris in cartea vietii, cel mai important lucru. Increde-te in Dumnezeu.
Psalmul 74:4,5Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra,El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, şi dreptul tău ca soarele la amiază.
3.PRIMESTE MUSTRAREA CU BUCURIE, intelegand scopul ei.Evrei 12:11 Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii.
Evrei 12:6,11 “Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.”
4.Domnul Isus ne-a promis ca o sa avem necazuri, dar nu doar atat, ci si ca nici o ispita nu ne este data pe care sa n-o putem rabda. 1Corinteni 10:13"Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda." si mai mult, chiar Isus a fost supus acelorasi slabiciuni ca si noi, El a indraznit, si a biruit lumea, Ioan 16:33 "V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” deci putem si noi s-o facem!
Bucuria - privilegiu si porunca pentru un crestin!Roada Duhului Sfant

Ce motiv ai sa nu fii bucuros?
Anonim