septembrie 08, 2008

AȘTEAPTĂ

"Casa .. să aibă temelii tari" (Ezra 6:3)

___Dumnezeu este un constructor de oameni, iar când construieste, El pune accentul pe temelie. El stie ce greutate vei fi chemat să porti si furtunile pe care va trebui să le înfrunti, asa că El va zidi temelia ca atare. Biblia spune că Domnul Isus "crestea în întelepciune, în statură, si era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor" (Luca 2:52), deci îngăduie-ti timp ca si tu să cresti!
___Uită-te la Moise, Mesia Vechiului Testament. Privind la "adunarea" lui formată din mioare si capre, cine s-ar fi gândit că într-o bună zi el va fi căpetenia celei mai mari miscări din istoria Vechiului Testament? Dar Avraam? Într-o zi îl vedem folosindu-se de sotie pentru a-si scăpa viata, iar după un timp devenind tatăl popoarelor! Nu putem spune ce se află înlăuntrul oamenilor doar privind la exteriorul lor!
___Dumnezeu asază temelia răbdării, a caracterului si a concentrării cât timp esti în "scoala unde nimic nu se întâmplă". Dar mergi în continuare la cursuri. Dă-ti examenele. Lasă-L să lucreze spre binele tău! (vezi Romani 8:28).
___Indiferent ce încerci să construiesti, fie că este o afacere, o lucrare sau o relatie, trebuie să astepti să crească! Cele mai mari prietenii se dezvoltă din cele mai mici. Unii dintre cei mai puternici crestini se aflau ei însisi într-o nevoie disperată de rugăciune.Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi este acesta: Asteaptă ca Dumnezeu să lucreze în tine!