aprilie 01, 2013

AI GRIJA DE CINE SAU DE CE „ITI LEGI” VIATA!


„Daca vrei sa fii desavarsit,” i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara în cer! Apoi vino, si urmeaza-Ma!” [Matei 19:21]

 

      Doi oameni care mergeau printr-o padure, au ajuns pe marginea unei mari prapastii. „Vai ce adanca este!”, a afirmat cel dintai! „Nici nu i se poate vedea adancimea”, a completat cel de-al doilea! „Sa cautam niste pietricele si sa le aruncam în prapastie; a intervenit din nou cel dintai. Omul al doilea a aruncat pietricelele în prapastie, dar nu s-a auzit nici un zgomot. Este cu adevarat adanca; a raspuns primul om. Iata aici bucata aceasta de stanca; daca vom reusi s-o aruncam în prapastie, aceasta va face cu adevarat zgomot! Cei doi oameni au prins amandoi de bucata de stanca si-au aruncat-o în prapastie. Au asteptat apoi îndelung, dar nici un zgomot! Surprinsi de cele întamplate, acestia si-au zambit unul atuia cu nedumerire. Mergand prin iarba, unul dintre ei a gasit o bucata de sina de cale ferata. L-a chemat repede pe colegul sau si l-a rugat sa-l ajute sa arunce acea bucata de sina de cale ferata în prapastie, pentru ca metalul va face cu siguranta zgomot atunci cand va ajunge la fundul prapastiei. Muncind din greu, cei doi calatori au ridicat bucata de metal si-au aruncat-o cat au putut de tare spre mijlocul haului. Spre surprinderea lor, nici de data aceasta nu s-a auzit nici un zgomot. De undeva însa dintre pomi a aparut o capra, care a trecut pe langa ei ca vantul. Bietul animal, alerga cat îl tinea picioarele, iar cand a ajuns pe malul gropii desi voia sa se opreasca, a sarit în aer si s-a prabusit apoi în abis. Cei doi drumeti au ramas înmarmuriti de ceea ce le-au vazut ochii! Cand încercau sa gaseasca raspuns la cele întamplate, din padure a venit un fermier care i-a întrebat: „Hei voi cei de colo! „N-ati vazut cumva capra mea pe aici?” Auzindu-i întrebarea, unul dintre cei doi drumeti i-a raspuns : „Am vazut o capra care tocmai alerga nebuneste si-a sarit în prapastie!” Nu se poate sa fie capra mea, i-a raspuns fermierul, pentru ca eu am legat-o de o sina foarte grea de cale ferata! Biata capra; a fost legata de ceva care a tras-o în cea mai adanca prapastie!

      Tu de ce ti-ai legat viata? Aceasta este una dintre cele mai serioase întrebari la care trebuie sa raspundem! Fiecare dintre noi ne-am ancorat de ceva: unii si-au legat viata de prieteni, altii de bogatie sau lucrurile lumii, altii de placere, sau lucrurile de moment. Toate aceastea îi vor trage în prapastia pacatului si-a mortii. Numai cei ce si-au legat viata de Hristos, vor fi înaltati!