decembrie 08, 2014

TRECUT-PREZENT-VIITOR

“Strig ziua, Dumnezeule, si nu-mi raspunzi; strig si noaptea, si tot n-am odihna.” [Psalm 22:2]
 
Psalmii 22, 23 si 24 vorbesc despre Domnul Isus. Psalmul 22 vorbeste despre suferintele mari ale Mantuitorului nostru, cand atarna pe cruce. In cele trei ore de intuneric a trebuit sa fie parasit chiar de Dumnezeul cel sfant. Citind acest psalm privim in urma si vedem ce s-a intamplat acum 2000 si ceva de ani. Domnul Isus a trebuit sa spuna de pe cruce: “Dar Eu sunt vierme, nu om.” Asa a simtit Mantuitorul nostru ceea ce i-au facut acei oameni.
        In contrast cu aceasta, Psalmul 23 vorbeste despre ceea ce este Domnul Isus in prezent pentru noi. Ca Pastor plin de grija, El Se ingrijeste de fiecare oaie. El conduce turma Sa cu mare dragoste si rabdare. El o paste pe pasuni verzi si o duce la ape de odihna. Nu putem spune impreuna cu psalmistul: “Nu voi duce lipsa de nimic.. caci Tu esti cu mine”?
Psalmul 24 arata spre viitor. Se apropie timpul cand Domnul Isus va reveni in slava si va fi recunoscut si onorat in public. Fiecare genunchi se va pleca inaintea Lui si orice limba va trebui sa-L onoreze ca Domn. Atunci se va putea spune: “Al Domnului este pamantul cu tot ce este pe el, lumea si cei ce o locuiesc.” (Psalm 24:1)