octombrie 21, 2010

CE VOCI BIRUIESC IN TINE?

“Si strigatele lor si ale preotilor celor mai de seama au biruit.” [Luca 23:23b]


Sunt convinsa ca Pilat nu a fost un om prost. Avea apetit pentru filosofie, altfel nu l-ar fi intrebat pe Cristos “Ce e adevarul?”. Pilat s-a prins repede ca preotii si liderii religiosi voiau sa scape de tanarul tamplar ajuns invatator prin mainile romanilor. Ipocrizia nu are margini. O vreme s-a opus planului lor. Dar numai o vreme. Apoi strigatele unei gloate isterice si ale preotilor au biruit. Iar pe Pilat nu l-a mai interesat filosofia sau dreptatea. A vrut doar sa scape de multimea aceea si sa fie lasat in pace. Si l-a sacrificat pe invatatorul curat si drept.
Majoritatea dintre noi am fost inzestrati de Dumnezeu cu inteligenta si intelepciune. Nu suntem prosti. Cunoastem Scripturile, avem apetit pentru dezbateri filosofice si teologice… Dar uneori vrem pur si simplu sa fim lasati in pace, sa iesim din balamucul creat in jur…
Ce strigate biruiesc atunci in mine, in tine? Ce sacrificam in acele momente? Sacrifici principii sau oameni nevinovati sau esti gata sa te sacrifici pe tine si sa lupti. Te-ai gandit ca Cristos se identifica nu doar cu cei flamanzi si bolnavi sau inchisi, ci si cu cei nedreptatiti. Iar unii sunt nedreptatiti pentru ca lasam sa biruiasca urletele gloatei.
Singura voce care are voie sa biruiasca in noi e cea a Duhului Sfant. Pe celelate trebuie sa le anihilam sau sa nu le ascultam. In niciun caz sa nu ne domine. Pentru ca ne vor transforma intr-un nou Pilat.



Daniela