octombrie 22, 2010

DUMNEZEUL NOSTRU ESTE DOMN

“Dreptatea si judecata sunt temelia scaunului Tau de domnie; bunatatea si credinciosia sunt inaintea fetei Tale.” [Psalm 89:14]

Citesc versetul acesta si gemenele lui, si ma apuca groaza de Dumnezeu, si-l inteleg pe Isaia si pe toti cei care au dat ochii cu o parte din fata lui Dumnezeu. Maretia Lui este infricosatoare.
Va puteti imagina un asemenea tron ca al lui Dumnezeu? Tronul lui este intemeiat pe dreptate si judecata, doua lucruri de care toti oamenii care au comis o ilegalitate, un pacat, incearca sa scape, sa le evite. Dumnezeu sta deasupra lor. E inspaimantator! A doua parte a versetului e o lovitura eleganta pentru toti cei care mai indraznesc sa afirme ca Dumnezeul Vechiului Testament e crud si dur: in fata lui Dumnezeu stau bunatatea si credinciosia. La ele se uita Cel Atotputernic, singurul “mai presus de lege” (ca sa facem trimitere la Constitutie). Asta doar Dumnezeu care este Domn poate face.
Poate voi intelegeti cum reuseste Dumnezeu sa le impace pe cele patru. Eu nu reusesc, dar Ii multumesc de fiecare data ca o face. Ii multumesc pentru ca nu se uita la baza tronului Sau atunci cand se gandeste la mine si la cei dragi, chiar si la cei nesuferiti. Ii multumesc ca se uita in fata, la bunatate si la credinciosie. Si imi doresc sa seman tot mai mult cu El in relatiile mele, pentru ca de multe ori as taia in bucati, chiar si “in Numele Domnului”.
Va doresc sa semanati tot mai mult cu Dumnezeu, si sa tineti in echilibru draptatea si judecata cu bunatatea si crediciosia.



Daniela