aprilie 02, 2012

BUGETUL LUI MOISE

“Totusi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Căci sunt bine încredintat că nici moartea, nici viata, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înăltimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” [Romani 8:37-39]



Oare stia Moise ce îl asteaptă? Ce-ar fi fost dacă Moise făcea un buget de genul: – de câti bani e nevoie ca să treci 1.500.000 – 2.000.000 de oameni prin Marea Rosie ca pe uscat? Asta fiind doar “cireasa de pe tort”, fără să mai punem la socoteală minunile din Egipt – câte tone de sânge era nevoie ca să transformi marele fluviu Nil si toate apele Egiptului în sânge, etc, etc. Sau cu mana si prepelitele – cum să găsesti furnizori de mană si de prepelite, să nu fie expirate etc.

Sau Daniel, s-a gândit care ar fi cea mai bună strategie pentru a închide gurile leilor si care este probabilitatea de a iesi teafăr din groapa cu lei? Sau cei 3 tovarăsi ai lui Daniel din cuptorul încins de 7 ori mai mult decât era necesar ca să transformi un om în scrum?

Dacă David ar fi solicitat niste studii de balistică, niste simulări pe “nisiputer”, ca să determine unghiul exact de aruncare a unei pietre astfel încât să nimerească fruntea lui Goliat?

Câte sedinte au trebuit să tină, câtă bătaie de cap, bugete, estimări, intrări-iesiri, laptop-uri pe genunchi, powerpoint-uri, etc, etc.

Apoi nici nu vreau să mă gândesc la oamenii pe care Domnul Isus i-a ales în echipa Sa, niste “vai-s-amar” cu care El vroia să cucerească lumea.
Porunca Domnului este: “Duceti-vă si faceti ucenici”!

Strategia este: “botezându-i si învătându-i”. Bugetul: “si iată că EUEU sunt cu voi până la sfârsitul veacului”.

Dar… după aceea? După sfârsitul veacului? Poate că un posibil răspuns ar putea fi: după sfârsitul veacului (veacului lumii acesteia sau veacului vostru, ca indivizi) veti fi voi cu MINE.

Sunt necesare si importante si cele de mai sus, dar toate acestea ar fi ca o masină fără sofer. Soferul este esenta. Chiar dacă masina se strică, soferul poate ajunge la tintă si fără masină, dar masina fără sofer NU poate ajunge la tintă.

Dumnezeu caută doar inimi dedicate 100%.

Doamne, Te rog ajută-mă să am o inimă dedicată Tie în totalitate, complet, absolut, pe deplin… si dă-mi întelepciunea să umblu în faptele bune pe care Tu le-ai pregătit deja mai dinainte, astfel încât la timp si ne-la-timp, în strâmtorare sau în libertate, în bucurie sau în necaz, Evanghelia Domnului Isus Cristos să fie propovaduită.

Care este diferenta dintre marii eroi ai credintei si noi? Genunchii. Genunchii tociti de rugăciune. Asta face diferenta, plus credinta de nezguduit, neclintită!



Florian