septembrie 13, 2012

VOIA TA, NU VOIA MEA



“Iosia a îndepartat toate uraciunile din tarile copiilor lui Israel, si a facut ca toti cei ce se aflau în Israel sa slujeasca Domnului, Dumnezeului lor. În tot timpul vietii lui, nu s-au abatut de la Domnul Dumnezeul parintilor lor.” [2 Cronici 34:33]

 

Un om dintr-o zona rurala din Arizona, a mers sa vada un ceremonial special al indienilor. A facut o calatorie lunga prin desertul Arizonian, pana a ajuns în acea rezervatie a indienilor. Dupa ce a condus multa vreme în siguratate, ultimii 80 de km i-a parcurs pe un drum neamenajat. Dupa ce a urmarit ceremonialul, seara tarziu cand s-a întors la masina sa, a observat ca o roata avea pana. Ca sa fie si mai rau, a constatat ca nu avea nici roata de rezerva! În timp ce cauta o solutie, si-a adus aminte ca înainte cu vre-o 10 km de-a ajunge în rezervatie, a observat o vulcanizare. Hotarat sa repare roata, a mers pe jos aproape 2 ore pana la acel atelier, purtand cu el roata ce trebuia vulcanizata. Ajuns în fata vulcanizarii, a vazut proprietarul sezand jos într-un fotoliu comod, consumand bere. Îngrijorat de situatie, soferul ghinionist a întrebat: „Nu va suparati domnule; dumneavoastra puteti vulcaniza roata aceasta care a avut pana? Da! a raspuns proprietarul. Atunci cat ma costa sa vulcanizez aceasta roata? Ce diferenta este daca îti voi spune pretul, a raspuns proprietarul? În aceasta zona, nu mai este nici o alta vulcanizare!” În situatia lui, soferul nu mai avea nici o alta alternativa. Oricat de mare ar fi fost pretul, trebuia sa îl plateasca.

De multe ori nici noi nu avem o alta alternativa! Sunt uneori decizii dictate de cursul vietii cum ar fi: a merge la scoala, la liceu, a alege o profesie sau a întemeia o familie. Indiferent de contextul în care sunt luate aceste decizii, chiar si atunci cand se pare ca nu este o alta alternativa, trebuie sa fim siguri atunci cand hotaram: urmam voia lui Dumnezeu, sau planurile noastre!