septembrie 10, 2012

AI GRIJA CE ITI DORESTI SI CARE E AMBITIA TA



“..au hotarat o zi si au venit mai multi la locuinta lui. Pavel le-a vestit Împaratia lui Dumnezeu, le-a adus dovezi, si a cautat sa-i încredinteze prin Legea lui Moise si prin Prooroci, despre lucrurile privitoare la Isus. Vorbirea tinea de dimineata pana seara.” [Faptele Apostolilor 28:23]

 

În luna Februarie a anului 1995, un antrenor de „sumo” a primit un telefon neobisnuit. Un adolescent japonez numit Koji Harada, i-a cerut sa-l ajute sa-si împlineasca visul vietii sale. El dorea cu orice pret sa ajunga luptator de „sumo”. Avea însa o problema: Înaltimea sa era numai de 1,52m. Asociatia Japoneza de Sumo a stabilit ca pentru a fi luptator de sumo, trebuie sa ai cel putin 1,58 m înaltime. Dupa ce antrenorul i-a explicat ca nu-l poate primi la antrenamente, Koji l-a sunat din nou si i-a spus ca a rezolvat problema înaltimii, ajungand la baremul minim stabilit de Federatia de Sumo. Auzindu-l, antrenorul foarte curios l-a întrebat: „Cum ai reusit?” Am mers la un spital de chirurgie plastica, a explicat tanarul si am cerut doctorului sa ma faca cu 6 centimetri mai înalt! Doctorul a acceptat rugamintea mea si mi-a împlantat silicon sub scalpul capului. Acum, spunea el, pot sa lupt de la egal la egal cu ceilalti tineri mai înalti!

Koji n-a fost singurul care a încercat sa-si mareasca înaltimea, pentru a putea concura în întrecerile Sumo. Au fost altii care au folosit echipamente sofisticate, pentru alungirea oaselor. Altii pentru a atinge greutatea optima, au mancat pana au ajuns rotunzi ca un ou de gasca.

Asociatia Japoneza de Sumo, este îngrijorata de faptul ca acum, posibilitatea folosirii silicoanelor va provoca si pe alti copii la idei ciudate, pentru a atinge baremurile.

Interesant; nu-i asa? Ce nu face omul pentru a-si atinge ambitiile? Unii oameni aleg cele mai trasnite solutii, pentru a-si vedea visul împlinit! Nu-i ceva neobisnuit sa fii ambitios. Dar care este scopul ambitiilor Tale? Nu-i asa ca ai putea face mult mai mult în slujire, daca Dumnezeu ar pune o doza mai mare de ambitie în inima ta?