septembrie 07, 2012

AI GRIJA LA ISPITA!


”Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit, va primi cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” [Iacov 1:12]

 

Clarence Macartney, a spus odata ca: prima ispitire a avut loc într-o gradina, unde omul era împreuna cu toate animalele în mijlocul unei vegetatii abundente. Ispitirea Domnului Isus, al doilea Adam, a avut loc însa în pustie; unde nu era nici un fel de vegetatie si numai fiare salbatice.

Contrastul dintre prima ispitire si ispitirea Domnului Isus, este o buna imagine a urmarilor pacatului. Pacatul a adus blestemul, a stricat relatiile si a instaurat moartea.

Nathan Horwitt, un expert în culturile de ciuperci, a afirmat ca exista o anume specie de ciuperci numita AMANITA PHALLOIDES, care este cea mai otravitoare dintre toate celelalte specii. Este însa ceva foarte ciudat cu aceste ciuperci: gostul lor este foarte bun, iar otrava actioneaza încet. Foarte multi ajung sa realizeze ca aceste ciuperci sunt otravitoare, iar pentru ei nu mai exista nici o sansa de salvare, abia dupa ce ajung sa spuna colegilor: „aseara am avut cea mai grozava mancare de ciuperci!”

De multe ori, ispita poate fi ca aceasta specie de ciuperci otravitoare; foarte atractiva si buna la gust, dar camufland otrava cea mai puternica.