septembrie 05, 2012

DINCOLO DE NORI, IN PATRIA CEREASCA VEI PRIMI RASPLATA PENTRU TOT CE FACI AICI

 

”Isus, S-a sculat de la masa, S-a desbracat de hainele lui, a luat un stergar si S-a încins cu el. Apoi a turnat apa într-un lighean si a început sa spele picioarele ucenicilor, si sa le stearga cu stergarul cu care era încins.” [Ioan 13:4-5]

 

Pastorul primei biserici prezbiteriene din Pittsburgh, Bruce Thilemann, a prezentat o conversatie pe care a avut-o odata cu un slujitor laic. Voi predicatorii vorbiti atît de mult despre darnicie, a spus enoriasul, dar cand trebuie sa aplicati ceea ce spuneti, aplicati „teologia ligheanului”. Auzind aceasta remarca, Thilemann, l-a întrebat: „Ce înseamna aceasta teologie a ligheanului? Enoriasul i-a raspuns: „aduceti-va aminte ceea ce a facut Pilat, atunci cand trebuia sa ia o decizie cu privire la Domnul Isus. El a cerut un lighean în care si-a spalat mainile. Domnul Isus însa, cu o noapte înainte ca sa fie arestat, judecat si crucificat, a luat un lighean si în umilinta, a spalat picioarele ucenicilor. Aceasta-i teologia ligheanului! Pilat era un om ambitios. Atunci cand a trebuit sa ia o decizie n-a vrut sa-si riste pozitia si nici sa-si sacrifice averea. A cerut un lighean si spalandu-si mainile, a vrut sa scape de orice responsabilitate. Domnul Isus era atat de aproape de sfarsitul slujirii Sale, dar cu toate acestea a cerut un lighean si a spalat picioarele celor ce nu meritau si chiar a celui ce era pregatit sa-L vanda. El a fost gata sa se sacrifice pe Sine, ca sa împlineasca nevoile celor din jur!

Cu cine dintre cei mentionati te asemeni? Ce lighean folosesti atunci cand trebuie sa ramai de partea adevarului, sau cand ti se crere sa te angajezi în slujire?

Foloseste acelasi lighean ca Domnul Isus si slujirea ta va fi rasplatita!