septembrie 06, 2012

OFERA AJUTORUL TAU


“De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.” [Romani 8:28]

 

Un tanar de 39 de ani numit Robert Mc. Fall, a fost descoperit cu o boala foarte severa: „anemie acuta aplastica”. În aceasta boala nu se mai produc celulele rosii de catre maduva osoasa. Acest diagnostic anunta moartea lui în cel mult sase luni de zile, daca nu s-ar fi gasit cineva care sa-i ofere maduva osoasa pentru un transplant. Cu un astfel de transplant, ar fi avut sanse de vindecare toatala. Sansa de a descoperi un donator al carui maduva osoasa sa fie compatibila era însa de unul la saizeci de mii. În aceasta situatie, el a cerut ajutorul familiei. Dupa analizele pe care le-au facut, s-a descoperit ca un verisor avea maduva compatibila. Acesta însa a refuzat transplantul, desi nu exista nici un pericol pentru el. Mc. Fall, l-a actionat în judecata si i-a cerut verisorului sau sa fie gata pentru transplant. Dar judecatorul nu i-a dat castig de cauza. Chiar daca tribunalul a recunoscut ca refuzul verisorului nu este un un act moral, judecatorii nu-l pot forta sa faca aceasta donatie. Fara aceasta interventie, Robert Mc Fall, a murit la numai trei saptamani de la pronuntarea sentintei tribunaluluii! Considerand ca acesta a fost doar un caz izolat, putem întelege ce se întampla într-o societate, care jertfeste tot mai mult pe altarul „Eului”. Israelienii ce au lucrat la reconstructia zidului Ierusalimului pe timpul lui Neemia, au învatat importanta lucrului în echipa. Ei au reusit sa termine zidul, lucrand împreuna.

Asemenea Israelitilor si noi trebuie sa învatam sa cooperam în realizarea a ceea ce este bine. Apostolul Pavel a spus: „Nu cauta numai folosul tau, ci si pe cel al semenilor!” [I Corinteni 10:24]. Noi suntem chemati sa lucram si sa ne jertfim pentru altii, asa cum si Domnul Isus ne-a aratat.