octombrie 11, 2011

USA INCUIATA (1)

„Simon Petru mergea după Isus; tot asa a făcut si un alt ucenic. Ucenicul acesta era cunoscut de marele preot, si a intrat cu Isus în curtea marelui preot. Petru însă a rămas afară la usă. Celălalt ucenic, care era cunoscut marelui preot, a iesit afară, a vorbit cu portărita, si a băgat pe Petru înăuntru. Atunci slujnica, portărita, a zis lui Petru: "Nu cumva si tu esti unul din ucenicii omului acestuia?" "Nu sunt", a răspuns el. [Ioan 18:15-17]
Citim în acest pasaj Petru nu a putut trece de o usă, rămânând dincolo de ea, chiar dacă până în momentul acela si el îl urmase pe Domnul Isus, asa cum făcuse si celălalt ucenic, care trecuse de usă, dar el nu cunoscuse pe nimeni si a rămas afară si gândesc: oare acest lucru nu facea parte din planul lui Dumnezeu?

Cu sigurantă DA, însă ce însemne în viata noastră usa de care nu putem trece? Ce reprezinte situatia fără iesire pentru care ne tot rugăm se rezolve si ea rămâne fără răspuns, în continuare, în viata noastră, în ciuda strădaniilor noastre de a trece de usa aceea? aibă oare vreun sens asteptarea în fata usii închise? fie usa din viata noastră special închisă de Dumnezeu, ca nu intrăm prin ea? Ne foloseste la ceva?

Acestea sunt câteva din întrebările si gândurile noastre, atunci când dorim se facă voia noastră, dar chiar stăruim si ne luptăm, usa rămâne tot încuiată. Cu această problemă s-a confruntat si Petru, dar cred el si-ar fi dorit insistent fi intrat împreună cu ucenicului acela, dar el a rămas afară, usa fiind închisă pentru el.

Dar oare stia Petru ce i se va întâmpla odată trecut de usa aceea? Stia Petru locul în care-si dorea intre era exact locul pregătit de satan pentru ca el se lepede de Domnul Isus? Cred dacă ar fi stiut lucrul acesta, cu sigurantă Petru n-ar fi acceptat ca prietenul lui intervină pe lângă portărită, întelegând de ce, intial, usa îi fusese închisă. Dar Petru nu stia locul acela era locul unde curând avea se dezică de Domnul lui


Cristina