iunie 21, 2012

DARUIESTE SI NU ASTEPTA SA PRIMESTI


“Dati, si vi se va da; ba înca vi se va turna în san o masura buna, pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura” [Luca 6:38]



Cati milionari a produs America în ultimile doua secole? Nu pot sti cu exactitate; zeci de mii probabil! Dintre milionarii care au murit deja, de cati va mai aduceti aminte si le puteti rosti numele? Nu prea multi! Cei mai multi care nu mai sunt printre noi au fost uitati. Ei se odihnesc în sicriul care arata ca atat este tot ce au putut lua cu ei; si altcineva foloseste acum averea si casele lor somtuase. Ceea ce au lucrat si pentru care s-au zbatut a ramas, fara sa poata lua ceva cu ei. Exista însa o exceptie; pentru cei ce au învatat ca maretia este masurata nu prin ceea ce ai reusit sa strangi, ci prin ceea ce ai fost gata sa dai!

Ar mai fi pomenit astazi Carnegie, Vanderbilt si Rockefeller, daca numele lor n-ar fi fost înscrise pe cladiri publice; librarii sau universitati?
Am fi avut vreo idee despre cine a fost batranul Joe Kennedy, daca copiii lui nu s-ar fi angajat în slujbe publice? Peste un secol de nume vor ramane, luand în considerare felul cum traiesc cei bogati astazi? Numele: Albert Schweitzer, Mama Tereza, Mahatma Gandhi, Martin Luter King, cu siguranta vor ramane! Poate vor mai fi adaugate alte cateva nume a unor mari cercetatori, artisti sau lideri politici. Un lucru sigur pe care îl pot afirma despre cei a caror nume vor ramane, este ca fiecare dintre ei vor fi oameni care au avut mai mult de dat lumii, decat sa primeasca de la ea!



Anonim