decembrie 14, 2012

ESTI GATA SA RENUNTI LA ORICE PENTRU A INDEPLINI VOIA LUI DUMNEZEU?


“Asa ca cei ce sufar dupa voia lui Dumnezeu, sa-si încredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine.” [I Petru 4:19]

 

Acum cativa ani, ziarele au anuntat funerariile capitanului Peter Townsend, un pilot curajos din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. În tinerete acest pilot a iubit-o pe printesa Margareta. Fiind respins de aceasta, a petrecut mai mult de 30 de ani de auto exil, departe de tara sa. A murit la varsta de 80 de ani fara sa se mai fi întors vreodata în Anglia.

Capitanul Townsend, a parasit Marea Britanie în 31 octombrie 1955, cand printesa Margareta a anuntat întreaga natiune Britanica, ca a decis sa nu se mai casatoreasca cu Tounsend pentru ca acesta era divortat. Relatia dintre acest pilot si printesa a devenit publica în anul 1953, la un an dupa divortul sau. În acelasi an Elisabeta a fost încoronata regina a Angliei, dobandind si autoritate suprema în Biserica Anglicana. Nemultumita de relatia fiicei sale, regina cu ajutorul primului ministru, a reusit sa-l trimita pe cel mai decorat pilot al celui de-al doilea Razboi Mondial, de la palat, într-un post diplomatic în Bruxel.

Relatia lui cu printesa Margareta, a continuat însa pana în anul 1955, cand Margareta a treia în succesiune la tron, a luat decizia finala.

Ea putea sa accepte sa se casatoreasca cu mine, a scris Townsend în memoriile sale, numai daca ar fi fost gata sa renunte la pozitia sa, la prestigiul sau si la tentatiile finnanciare. Eu nu am avut cu ce contrabalansa lucrurile pe care ea le-ar fi pierdut, daca ar fi acceptat sa se casatoreasca cu mine. De aceea îi respect decizia!

Si noi trebuie în fiecare zi sa luam decizii. Decizii! Decizii! Asa multe decizii în toate domeniile vietii!

Poate ca noi niciodata nu va trebui sa alegem între o dragoste adevarata si tron. Dar cu toate acestea, trebuie sa luam decizii care sunt la fel de importante. Decizii care influenteaza viata noastra si a celorlalti. Ce decizii îti stau înainte în acest an?

Esti gata ca în deciziile tale, chiar daca pierzi sa urmezi voia lui Dumnezeu?