februarie 14, 2013

ALEARGA SPRE TINTA!


“…alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” [Filipeni 3:14]

 

Maris Udall, Secretar de Stat în cadrul Departamentului de Interne al SUA si mai tarziu Senator, într-un accident petrecut în copilarie si-a pierdut un ochi. Colegii sai radeau adesea de el, facand glume neplacute despre acesta situatie. În loc însa sa se supere sau sa fie nemultumit, Udall a transformat aceasta durere într-o mare provoare. Asa ca a început sa studieze si sa se implice în multe domenii de activitate. Pe cand era la scoala elementara si apoi la liceu, a fost implicat activ în redactarea jurnalului scolii. Apoi si-a format grupul sau muzical si a scris un articol saptamanal la un ziar politic. Mai tarziu a ajuns sa aiba si succese nationale fiind ales în functii publice. El a atribuit multe dintre aceste succese faptului ca si-a pierdut ochiul. Am auzit ca cel mai vestit vanzator ambulant de biblii, era gangav. El a stiut sa transforme însa dazavantajul sau în profit. Dupa ce prezenta biblia sau tractatele pe care urma sa le vanda celor ce deschideau usa, încheia conversatia spunand: „do….doriti sa cu…cu… cumparati bi…bi…biblia, acum, sau aaaasteptati sa …va ….va….v-o ci..citesc?” Auzindu-l cum vorbeste, fiecare se grabea sa cumpere biblia cat mai repede pentru ca nu cumva vanzatorul sa le rapeasca timpul. Acest vanzator ambulant, a stiut sa transforme o pricina de poticnire într-o rampa de lansare. Si apostolul Pavel a stiut sa transforme orice forma de opozitie într-o oportunitate.

În timp ce calatorea pe corabie, sau astepta pe cineva în anumite localitati, folosea aceste ocazii pentru a vorbi altora despre Hristos. Iar în timp ce a fost întemnitat, a scris cele mai mari si importante cuvinte din toata istoria culturii umane.

Daca stii ca slujirea pe care o împlinesti este pentru Dumnezeu, atunci nici o furtuna nu te poate opri, pentru ca Dumnezeu îti va da întelepciune sa stii cum sa faci ca acest vant sa te înalte spre noi culmi de biruinta spirituala.