februarie 15, 2013

RAGOSTEA DESAVARSITA IZGONESTE FRICA!



În dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentruca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit în dragoste.” [I Ioan 4:18]

 

În cartea sa: „Stand pe promisiuni ori pe premize”, James Moore a povestit o întamplare deosebita traita de Bennet Cerf, un autor si un publicist respectat. Într-o seara acesta a fost invitat de televiziunea NBC, sa participe în cadrul unei emisiuni intitulata: „Conversatie libera”.  Producatorul acelei emisiuni si-a propus sa aloce cele 30 de minute ale emisiunii pentru o discutie libera în care sa gaseasca raspuns pentru o singura întrebare: „Care este lucrul de care oamenii de astazi se tem cel mai mult?” În timpul emisiunii, cei invitati la acel talk-show au discutat despre tot felul de factori si fenomene care îi înfricoseaza astazi pe oameni. Dupa mai multe interventii, cei din platou au ajuns la un consens acceptand ca ce ceea ce produce oamenilor cea mai mare teama, este un posibil atac nuclear! Cand moderatorul emisiunii se pregatea sa anunte aceasta concluzie si-a dat seama ca Bennett Cerf, n-a spus nici un cuvant în toata emisiunea . De aceia l-a întrebat direct, daca este de aceiasi parere cu ceilati invitati. Cand i s-a dat cuvantul, Cerf a început sa vorbesca cu o voce calda, spunand moderatorului: ”n-am intervenit în discutia cu ceilalti invitati, pentru ca sunt de o alta parere. Pentru mine factorul care ma înfricoseaza cel mai mult este „teama de a nu mai fi iubit, pentru ca numai dragostea izgoneste frica!”

Dupa aceasta marturisire, Cerf a continuat spunand ca atunci cand dragostea înceteaza, toti ceilalti factori, provoaca frica. Dupa interventia lui, emisiunea s-a încheiat cu o chemare la dragoste, subliniindu-se ca numai acolo unde este o dragoste adevarata, nu mai este nici un motiv de teama.