noiembrie 01, 2010

CATIVA PASI PENTRU A FACE LUCRAREA LUI DUMNEZEU(2)

Isus S-a suit într-o corabie, a trecut marea, si a venit în cetatea Sa. Şi iată că I-au adus un slăbănog, care zăcea într-un pat. Isus le-a văzut credinta, si a zis slăbănogului: "Îndrăzneste, fiule! Păcatele îti sunt iertate!"Dar, ca să stiti că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele, "Scoală-te", a zis El slăbănogului, "ridică-ti patul, si du-te acasă." Slăbănogul s-a sculat, si s-a dus acasă. Când au văzut noroadele lucrul acesta, s-au înspăimântat, si au slăvit pe Dumnezeu, care a dat oamenilor o astfel de putere.” [Matei 9:1-8]

De multe ori sunt oameni, care se simt singuri, descurajati, asteptand “ceva” sa se intample in viata lor, acel “ceva” este Dumnezeu prin noi, niste unelte in mana Lui prin care El sa-si reverse vindecarea catre preaiubitii Lui, catre Creatia Lui.
Tatal Ceresc L-a folosit pe Domnul Isus, trimitandu-L, acolo unde erau oameni cu credinta in Dumnezeu Tatal, iar noi suntem asemenea lui Isus. Cand noi ramanem disponibili Domnului, atunci Dumnezeu trimite oameni in preajma noastra si vice-versa, iar datoria noastra este sa PROCLAMAM Cuvântul Lui Dumnezeu peste ei. Acest Cuvântul are mare putere.
Matei 8:16: “….El, prin Cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate si a tamaduit pe toti bolnavii.”
Slavit sa fie Dumnezeu pentru aceasta putere deosebita. Insusi, cei care erau in cetate, slaveau pe Dumnezeu, pentru ca a dat aceasta putere si oamenilor. Isus a spus celui vindecat: “Scoala-te, ia-ti patul si du-te.” Dumnezeu l-a dezlegat de aceasta boala, care o avea de atatia ani, de acest pat si i-a poruncit sa mearga…Ce minunat!
Acest om a fost vindecat, datorita celor din jur care cu adevarat aveau credinta in Isus, Domnul. Acesti oameni nu au stat cu mainile incrucisate, ci “L-au adus la Isus”. Asta inseamna oameni cu interes pentru lucrarea de vindecare si eliberare a lui Dumnezeu. Dumnezeu sa ne ajute sa aducem oameni la Hristos pentru a-i vindeca si mantui.
Iacov 5:15-16: “Rugăciunea făcută cu credintă va mântui pe cel bolnav, si Domnul îl va însănătosa; si dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. Mărturisiti-vă unii altora păcatele, si rugati-vă unii pentru altii, ca să fiti vindecati. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”




                                                                                Felicia P.-Timisoara