octombrie 30, 2010

IL IUBESTI?


“Fiindca ma iubeste – zice Domnul – de aceea il voi izbavi; il voi ocroti caci cunoaste Numele Meu.” [Psalm 91:14]

Il mai iubesti pe Dumnezeu? Il mai iubesti pe Mantuitorul si Domnul Isus Cristos? Dacă esti la inceputul vietii de credinta, intrebarea nu are rost. Esti indragostit pana peste urechi de El. Turui intr-una  despre El, te trezesti devreme si te culci tarziu pentru a mai citi din Biblie, pentru a te ruga inca un pic, pentru a merge si la cor si la grupul de rugaciune, pentru a ajuta si pe X, pentru a vizita si bolnavul Y. Cei de acasa incep sa se intrebe cand vei plati serviciile hoteliere pentru ca tratezi casa si familia ca pe un hotel all inclusive.
Daca ai deja cativa ani pe Cale, stii la ce ma refer. E ca dragostea pentru sotul si sotia ta. Descoperi ca sforaie, el descopera ca nu stergi praful periodic. El uita sa duca gunoiul, tu te-ai saturat sa tot strangi dupa el ciorapii aruncati peste tot sau sa pui mormanul de haine de pe scaun in dulap sau in cosul cu rufe murdare. Apar o multime de obligatii si rutina care rod romantismul si incepi sa te intrebi daca il mai iubesti.
Cand e vorba de Dumnezeu, descoperi ca raspunde la rugaciuni cand vrea, iar alteori nu. Te trece prin probleme si incercari pe care nu le meriti. Il slujesti cu toata fiinta, dar El lasa copilul sa se imbolnaveasca, o ia pe mama de langa tine cand inca ai nevoie de ea, lasa guvernul sa-si faca de cap… Descoperi ca Dumnezeu nu e chiar asa cum ai crezut. Si incepi sa te intrebi daca Il mai iubesti.
Mantuitorul Insusi ne avertizeaza ca in zilele din urma dragostea celor mai multi se va raci si fata de oameni si fata de Dumnezeu. Esti intre cei multi sau Il mai iubesti pe Dumnezeu?
Dumnezeu promite ca-i va izbavi cu prioritate pe cei care Il iubesc. Cerceteaza-te mereu si vezi daca-L mai iubesti, daca-I mai cunosti si respecti Numele. Cand are prioritate in viata ta, tu ai prioritate pe agenda Lui.


Daniela