octombrie 28, 2010

NU MAI FUGI, INFRUNTA!

“La Domnul este scapare! Cum puteti sa-mi spuneti: Fugi in muntii vostri ca o pasare?” [Psalm 11:1]

“Fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa.” Majoritatea am crescut cu proverbul acesta. Si ne-a intrat in sange si fugim. Fugim de Dumnezeu, fugim de noi insine, fugim de consecintele faptelor noastre, fugim de oamenii care ne antipatizeaza sau chiar ne urasc, fugim de dusmanii nostri. Nu prea fugim de mandrie, nu prea fugim de pacat, nu prea fugim de iluziile cu care ne imbatam… Am devenit schizoizi, fugim de cele mai multe ori de cei de care trebuie sa ne apropiem si nu fugim de ce este mortal pentru noi.
Daca esti unul dintre fugari, vreau sa-ti reamintesc ca “la Domnul este scapare”. Fugi la El, iar impreuna cu El intoarce-te si infrunta-ti fricile, infrunta-ti pacatele, infrunta-ti dusmanii cu intelepciune. Inarmeaza-te si infrunta-ti adversarii, orice natura ar avea.
Ti-e teama de singuratate! Infrunt-o cu Dumnezeu. Ti-e teama de adevar? Stai lipit de Dumnezeu si accepta adevarul Lui. Ti-e teama de batranete? Infrunta si frica asta cu Dumnezeu. Ti-e teama de seful arogant si isteric? Cere-i lui Dumnezeu intelepciune daca mai trebuie sa ramai acolo si sa-l infrunti sau daca nu cumva trebuie sa pleci intr-un loc mai bun.
Nu mai fugi! Intoarce-te cu Dumnezeu si infrunta-ti inamicii. La Domnul este scapare!


Daniela