noiembrie 02, 2010

CU CE TE LAUZI?

“Asa vorbeste Domnul: Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul, care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in aceasta gasesc placere Eu, zice Domnul.” [Ieremia 9:23-24]

Are Dumnezeu un fel de-a ne aduce ‘cu picioarele pe pamant’! Cu ce sa te lauzi daca nu cu inteligenta si intelepciunea ta, cu puterea ta pe care ai antrenat-o sau cu bogatia adunata din nimic, doar cu mainile tale, cu sudoarea ta? Sa te lauzi cu copiii? Ai doar o contributie partiala la formarea lor. N-ai fost singur. Sa te lauzi cu parintii? Nu i-ai ales tu. Sa te lauzi cu frumusetea? Poti, dar nu ai facut nimic pentru ea si va trece cam in 15-20 de ani. Ridurile apar repede.
Pentru cei carora ne place sa ne laudam si sa ne impaunam in fel si chip, Dumnezeu ne spune sa ne laudam cu El, cu faptul ca Il cunoastem pe El si caracterul Lui.
„Este demodat si antic sa te lauzi cu Dumnezeu. Doar bigotii si ingustii fac asta. Eu sunt om modern. Nu e modern sa mai crezi in Dumnezeu. E mult mai OK sa te convertesti la budism, hinduism sau islam decat sa mai spui ca te increzi in Dumnezeul crestinilor. E si mai OK sa nu crezi in nimic, pentru ca atunci poti face ce vrei.“ Dar ca-L cunosti pe Dumnezeu? Si totusi ce Dumnezeu! Care face mila, dreptate si judecata pe pamant, care isi gaseste placere in ele… Niciun alt zeu nu poate face asta.
Dumnezeul nostru ramane acelasi ieri, azi si in veci. Dumnezeul acesta ne cere sa ne laudam cu El. Vom indrazni sa-L ascultam?


Daniela