septembrie 18, 2014

CE NE POATE IZBAVI?

“A doua zi, Ioan a vazut pe Isus venind la el, si a zis: <>.” [Ioan 1:29]

        Iata marea minune a tuturor timpurilor: Isus, Fiul lui Dumnezeu, S-a adus jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. Oricat de iscusit ar fi un medic, nu poate sa-si faca singur o operatie. Altcineva trebuie sa-l opereze. Un pom nu poate singur sa-si scoata viermele de sub scoata sa. Altcineva trebuie sa faca acest lucru. Graul nu poate sa-si curate singur neghina din jurul sau, altcineva trebuie sa faca aceasta lucrare.

        Omul cu propriile sale puteri nu poate sa-si scoata din viata pacatul care-l duce la moarte. Omul poate suspina: “O, nenorocitul de mine! Cine ma va izbavi de acest trup de moarte?” La o astfel de intrebare sincera, Cuvantul vietii da un raspuns raspicat: “Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Christos, Domnul nostru.”

        In ajutorul plantelor vine omul, deci o fiinta superioara lor; in ajutorul omului trebuie sa vina o Fiinta superioara lui, o Fiinta de alta natura. Acesta este Mielul lui Dumnezeu – Domnul si Mantuitorul tuturor celor ce-L accepta in viata lor. Oamenii, religia, traditia sau morala nu ne poate izbavi de starea de pacatosenie. Mantuitorul este calea prin care putem sa ne apropiem de Dumnezeu. Sa nu intarziem a merge pe o astfel de cale!