mai 21, 2015

Corabia iui Noe

"Fa-ti o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o imparti in camarute si s-o tencuiesti cu smoala pe dinauntru si pe dinafara." [Geneza 6:14]

Rautatea oamenilor ajunsese mare pe pamant. Dumnezeu hotarase judecata oamenilor. Inainte de judecata, Dumnezeu a oferit insa salvarea. Mila nu exclude judecata, ci mila este manifestata inainte de pedeapsa. Pentru a scapa de judecata, Dumnezeu a oferit un mijloc: corabia. Fiind de culoare neagra, probabil multi au evitat corabia.

Asa sunt si astazi adevarurile lui Dumnezeu: neatractive. Satan si-a vopsit in culori stridente toate ofertele lui. Si cu acestea ii atrage cu putere mare pe oameni spre pierzare. Peste tot in lume se fac eforturi ca totul sa fie atractiv, iar pentru aceasta se folosesc cele mai stridente culori. Dincolo de ele se afla insa marele foc al judecatii lui Dumnezeu. Lucrurile oferite de Dumnezeu par neatractive, dar in interior ofera protectie fata de judecata Sa.

Cand contemporanii lui Noe au constatat ca acesta a avut dreptate, nu le-a mai fost de niciun folos. Nici celor ce nu vor sa accepte acum mantuirea lui Dumnezeu nu le va mai fi de niciun folos ca odata au auzit chemarea la viata si au respins-o. Iata motivul pentru a accepta mantuirea lui Dumnezeu chiar acum!