octombrie 30, 2012

ESTI MULTUMITOR CU CE AI SAU TINZI MEREU LA “MAI MULT”?


“Pe capul celui neprihanit sunt binecuvantari, dar gura celor rai ascunde salnicie.” [Proverbe 10:6]

 

Într-o statiune balneara erau doua izvoare de apa alaturate. Unul avea apa calda, iar celalalt apa rece. Oamenii din acea localitate veneau aici sa-si spele hainele în apa calda, apoi si le clateau în cea rece.

Un turist urmarindu-i zi de zi cat a stat în statiune, a zis unui localnic: „Ce binecuvantare abundenta v-a dat Dumnezeu, avand la îndemana si apa calda si cea rece!” “Nu-i asa de abundenta”, a raspuns localnicul; „lipseste sapunul!”

De foarte multe ori nu suntem multumiti cu ceea ce ni s-a dat si pierdem tot ceea ce avem!

Un pastor tanar a inceput plin de entuziasm, slujirea într-o noua biserica. El a spus bisericii ca accepta invitatia de a-i sluji, pentru ca a fost ales în unanimitate. Dupa primul serviciu, presedintele comisiei de nominare i-a spus noului pastor: „N-a fost chiar unanimitate! Aproape de unanimitate!” Auzind aceasta, pastorul l-a întrebat: „Ce vrei sa spui prin aproape de unanimitate?” Pentru ca acesta ezita sa raspunda, pastorul l-a întrebat direct: „care a fost de fapt rezultatul votulu?” Presedintele comitetului de alegere a pastorului i-a zis: „96 la 2”! Din acea zi si-n tot timpul primului an de slujire, pastorul a cautat sa afle cine sunt cele doua persoane. Cand a vazut ca nu-i poate gasi, în al doilea an de slujire s-a vaitat continuu ca membrii bisericii nu-s de partea lui si nu-l sustin. La sfarsitul celui de-al doilea an cand i-a expirat contractul, biserica a fost chemata sa voteze din nou. Dupa vot, presedintele comitetului de alegere a pastorului a fost chemat sa anunte rezultatul. Acesta a venit în fata bisericii si-a spus: „aproape unanimitate!” Pastorul necajit a întrebat: ”care a fost de fapt votul? Asta vrem sa stim!” Presedintele a raspuns: „2 la 96!”

Esti multumitor lui Dumnezeu pentru darurile pe care le-ai primit? Folosesti aceste binecuvantari penu a arata dragostea Lui si altora?