iunie 20, 2014

BASTONUL

“Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, sic a rasplateste pe cei ce-L cauta.” [Evrei 11:6]

        Doi prieteni stateau in fata unui tablou, care reprezenta vindecarea orbului din Luca 18. Unul dintre ei, care cunostea deja de mult aceasta picture, il intreba pe prietenul sau: “Ce este mai frumos in acest tablou?” Cel intrebat mentiona anumite detalii, dar la fiecare, insotitorul spunea “nu”. Pana la urma, tot el dadu raspunsul: “Cel mai frumos detaliu al tabloului este bastonul aruncat al orbului. Cand a auzit vocea Domnului Isus, orbul si-a aruncat bastonul. Aceasta inseamna credinta.”

        Pictorul a redat foarte sugestiv starea acestui orb. El a crezut ca Mantuitorul il va vindeca. Orbul a lasat sa-i cada bastonul intinzand mainile Salvatorului sau. El nu s-a indoit ca Isus poate sa-l elibereze de suferintele sale sis a-i dea vederea.

        Oamenii spun mereu ca nu pot crede. Care este cauza? Multi nu sunt gata sa arunce sprijinul lor propriu (bastonul) sis a recunoasca faptul ca sunt pierduti. Numai cand omul lasa la o parte orice argument si asteapta mantuirea numai de la Christos, poate fi ajutat. Temelia mantuirii a fost pusa numai de Mantuitorul pe cruce. Pe aceasta temelie sigura suntem chemati sa ne zidim credinta noastra.