august 29, 2011

DORINTA DUPA FERICIRE (3)

"Si Naomi a zis: "Fii linistită, fiica mea, până vei sti cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă până nu va sfârsi lucrul chiar astăzi." [Rut 3:18]

Este foarte adevărat astăzi cele mai multe tinere nu trăiesc potrivit acestui verset, fiindcă asteptarea este neplăcută multora din vremea noastră, dar un adevărat consilier îi va cere tinerei rămână în liniste până când Domnul va lucra la inima băiatului, asa cum si Boaz trebuia decidă, el fiind cel care nu a mai avut odihnă, până când nu hotăra exact ce avea facă în cazul lui Rut, fiindcă Boaz trebuia facă primul pas.

Pentru fiecare femeie sfatul Domnului este acelasi si azi, El spunând: asteaptă, si nu ne cere aceasta ca ne provoace suferintă, ci tocmai pentru a o evita. De ce asa? Pentru si Naomi stia era posibil oricând ca lucrurile ia o altă întorsătură si n-a vrut ca Rut, făcându-si sperante, fie apoi dezamăgită în cazul unui refuz.

Asadar, când cineva îti va povesti despre băiatul pe care tocmai l-a cunoscut, nu fii ispitită să-i spui: „poate ca el este Boaz al tău”, ci taci si aminteste-ti de Naomi, ca nu adâncesti visele prietenei tale, de aceea mai bine spune-i astepte până se clarifică toate lucrurile si fie pregătită chiar si dacă nu se va face voia ei.

Insă, din nefericire, multe fete au suferit emotional doar pentru ele plăceau unei rude a băiatului si, dorind să-i aducă împreună, persoana aceea a alimentat mintea fetei cu informatii despre el, dar gândurile rudei nu coincideau cu gândurile băiatului, si astfel fata a rămas apoi dezamăgită.

De aceea astăzi este nevoie de sfătuitori duhovnicesti, de femei si bărbati ai lui Dumnezeu, care le îndemne pe fete să-si aducă visurile înaintea Tronului Lui, le pună pe altar si nu dea glas sentimentelor înainte de momentul ales de Dumnezeu.

Dar dacă nu ai pe cineva care să-timonitorizezesentimentele, roagă-te ca Domnul Isus să-ti pregătească o astfel de persoană, ca nu trăiesti si tu ca pe vremea Judecătorilor, când fiecare făcea ce-i plăcea, trăind si tu după poftele inimii tale, din lipsa unui împărat în viata ta, adică a unui om duhovnicesc în fata căruia dai socoteală de trăirea ta.


Cristina

26 AUGUST DORINTA DUPA FERICIRE (2)


"Si Naomi a zis: "Fii linistită, fiica mea, până vei sti cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă până nu va sfârsi lucrul chiar astăzi." [Rut 3:18]


A trăi prin credintă ar putea însemna, în domeniul căsătoriei, siguranta el există pentru tine, chiar dacă tu nu-l vezi acum, de fapt înseamnă a nu privi prin ochii fizici pe cel ales, ci prin ochii credintei, fiindcă dacă va fi te căsătoresti, Dumnezeu îti va alege pe acela lângă care poti fi fericită, chiar dacă acum nu-l cunosti. Insă, dacă va fi nu te căsătoresti, dedicându-te total lui Dumnezeu, vei putea trăi fericită si singură.

Rut nu a stiut niciodată ca Boaz va fi sotul ei, însă multumirea inimii ei a făcut ca ea fie remarcată de Boaz, câstigând atentia celui mai bun om, dar Rut nu făcea ceva de care nu fi stiut si soacra ei, Naomi fiind ca si un consilier pentru Rut, sfătuind-o cum comunice cu Boaz, dorind ca Rut fie fericită si nu dezamăgită.

Asteptarea este de învătat astăzi, când graba este capcana vietii oamenilor, de aceea Naomi îi cere lui Rut astepte, nu se entuziasmeze, nu-si facă vise si nu actioneze până nu devine sigură de cererea lui în căsătorie.



Cristina