martie 06, 2014

CELE TREI ORE DE INTUNERIC

“Mania Ta ma apasa, si ma napadesti cu toate valurile Tale.” [Psalmi 88:7]

        Ce s-a intamplat in cele trei ore de intuneric, cand Domnul Isus a fost pe cruce? Atunci Mantuitorul nostru a devenit pentru noi, cei mantuiti, Purtatorul pacatelor noastre. Dumnezeu L-a pedepsit in locul nostru pentru multele noastre pacate. Sfintenia Sa cerea o astfel de judecata, si ea L-a atins pe Omul nevinovat Isus Christos, ca noi sa putem fi salvati.

        Cat de groaznice au fost aceste ore pentru El, ne arata Psalmul 88. Acest psalm descrie simtamintele Domnului, cand a suferit in judecata lui Dumnezeu. Cat de ingrozitor a fost pentru El, cand Dumnezeu a trebuit sa Se puna impotriva Lui. Acesta L-a “aruncat in groapa cea mai de jos” si L-a apasat cu valurile maniei divine. In aceasta situatie jalnica, El a fost singur. “Ai indepartat de la mine pe toti prietenii mei.”

        In continuare in versetul 14 scrie: “Pentru ce, Doamne, lepezi sufletul meu? Pentru ce imi ascunzi Fata Ta?” Ce motiv a existat ca Cel fara pacat sa fie astfel pedepsit? Aceasta intrebare descopera putin durerea Sa adanca in aceste clipe si grozavia maniei lui Dumnezeu fata de pacatul nostru. Dar aceasta sa ne conduca tot mereu la multumire si adorare, caci El a facut aceasta lucrare pentru noi! Noi, cei mantuiti, suntem raspunsul la intrebarea “Pentru ce?” a Mantuitorului.